Ny iPhone er en av Norges mest solgte mobiler

iPhone 4S kaprer tredjeplassen på NetComs liste over de mest solgte smarttelefonene i oktober etter kun få dager i salg.

– Det er imponerende at iPhone 4S selger tredje best av alle smarttelefoner i oktober med tanke på at den ble sluppet i Norge helt i slutten av måneden. Apple har en egen evne til å skape suksesser og det ser ut til at de har klart det igjen, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom.

Grunn til å feire med eplekake

Lanseringen av iPhone 4S påvirker også markedsandelene til de ulike operativsystemene.

Blant smarttelefonene som ble solgt gjennom NetComs salgskanaler i oktober har 53 % Apples iOS som operativsystem, 43 % kjører på Googles Android og 4 % på Symbian.

Til sammenligning var tallene i september 31 % for iOS, 62 % for Android og 1 % for Symbian.

Venter på Nokia med Windows under panseret

Salgstallene for oktober viser at Samsung Galaxy S II fremdeles selger godt og at avstanden mellom de tre på pallen og de øvrige smarttelefonene på listen øker.

– Nykommeren på listen denne måneden er Sony Ericsson Ray, og salgsstatistikken viser at det stadig er bredde i det norske smartmarkedet med syv leverandører på topplisten. Det er foreløpig noen som skiller seg ut, men det blir interessant å følge konkurransen fremover når Nokia kommer på banen med sine nye Windows Phone-mobiler, sier Vederhus.

De mest solgte smarttelefonene i oktober

1. (1) iPhone 4

2. (2) Samsung Galaxy S II

3. (-) iPhone 4S

4. (4) Sony Ericsson ARC

5. (3) ZTE Blade

6. (-) Sony Ericsson Ray

7. (5) HTC Sensation

8. (6) Nokia N8

9. (7) HTC Wildfire S

10. (-) HTC Incredible SListen er kronologisk etter volum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom Shops (57 butikker), på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

Legg igjen en kommentar