Huawei valgte NetNordic som norsk partner

NetNordic og Huawei har inngått en partneravtale om leveranse av Huaweis løsninger i det norske bedrifts- og operatørmarkedet. Dermed får Cisco økt konkurranse.

– Med NetNordic har vi fått en sterk partner i det norske markedet, som vil gi våre kunder tung lokal kompetanse og oppfølging. Dette styrker Huaweis norske satsing, sier Knut Stadskleiv, ansvarlig for enterprise i Huawei Norge.

Avtalen er den første av sitt slag i Skandinavia.

Vil utfordre dagens regime i bedriftsmarkedet

– Vi har svært bra match. Avanserte nettverksløsninger fra Huawei kombinert med vår egenutviklede SW løsning ZeroTouchTM, samt NetNordics verdiøkende tjenester innen design, implementering og drift, gir det norske bedrifts- og operatørkunder svært konkurransedyktige totalløsninger. Huawei har i det siste vunnet store prestisjekontrakter innen både fast- og mobilnett med operatører som Telenor, Altibox, NetCom og Get. Nå ser vi også fram til å utfordre i dagens regime i bedriftsmarkedet, som frem til nå har vært dominert av Cisco,  sier administrerende direktør Torbjørn Hulbak (bildet) i NetNordic.

Fokus på fiber

Avtalen er en value-add partneravtale som gir NetNordic full tilgang til hele Huaweis brede portefølje av bedriftsløsninger.

NetNordic vil spesielt fokusere på Huaweis teknologi for datakommunikasjon i kjerne og aksessnett, med tilhørende applikasjoner  innen områder som  sikkerhet og video.

– Vi ble godt kjent med NetNordic da vi sammen vant avtalen om leveranse av GPON-teknologi til Get i sommer, med en investeringsramme på 100 millioner kroner de neste fem årene. Vi opplever NetNordic som en seriøs og dyktig partner med riktig kompetanse for å være med på å løfte Huaweis markedsandeler i bedrifts- og operatørmarkedet, sier Stadskleiv.

Klar til å ta markedsandeler

– Med denne avtalen kan kundene få både markedsledende og svært konkurransedyktig kinesisk teknologi, kombinert med vår lokale tilstedeværelse og kompetanse – det beste av begge verdener. Vi har tatt mål av oss til å ta betydelige markedsandeler i Norge, sier Hulbak.

Legg igjen en kommentar