Jan Edvard Thygesen forlater Telenor-skuta

– Jan Edvard Thygesen har spilt en hovedrolle i Telenors suksesshistorie i nærmere fire tiår, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Men nå er det slutt.

VimpelCom Ltd. offentliggjorde i dag at Jan Edvard Thygesen er ansatt som selskapets viseadministrerende direktør og Chief Operating Officer (COO), og at han tiltrer stillingen med virkning fra 1. januar.

Som følge av dette går Thygesen ut av Telenors konsernledelse og stillingen som leder for Telenors virksomheter i sentral- og østeuropa (CEE) med umiddelbar virkning.

Bjørn Magnus Kopperud går in som fungerende CEE-leder fra samme dato.

Telenor-veteran

Jan Edvard Thygesen (født 1951) er utdannet sivilingeniør innen elektronikk og telekommunikasjon fra NTNU og har vært i Telenor siden 1970.

Han har hatt en rekke lederposisjoner innen fast- og mobilområdet og har vært en nøkkelperson i utviklingen av både fastnett- og mobilvirksomheten i Norge.

Thygesen har ledet Telenors danske virksomhet (tidligere Sonofon, nå Telenor Danmark) og har hatt hovedansvaret for de nordiske mobilvirksomhetene som leder for Nordic Mobile.

Har vært Telenors sterke internasjonale mann

Han har vært sentral i utviklingen av Telenors irske satsing Esat Digifone og har ledet Telenors internasjonale virksomheter gjennom Telenor Invest, som var viktig for Telenors ekspansjon på midten av 90-tallet.

Siden 1999 har han sittet i Telenors konsernledelse, og siden 2006 har han vært leder for Telenors virksomheter i sentral- og østeuropa (CEE).

I tillegg til det operative ansvaret for CEE-selskapene er Thygesen medlem av styrene i VimpelCom Ltd., Telenors indiske mobilselskap Uninor og DiGi i Malaysia.

Tror suksessen til Thygesen vil fortsette

– Jan Edvard har spilt en hovedrolle i Telenors suksesshistorie i nærmere fire tiår og det er med blandede følelser vi ser han gripe denne nye muligheten. Han vil bli savnet i Telenor, men vi er glad på vegne av VimpelCom. Han har bred erfaring fra nesten alle felt innen telekomindustrien. Hans evne til fortsatt læring, kombinert med stadig utvikling av egen markedsinnsikt, gjør at han bringer vesentlig kompetanse til sin nye rolle og jeg har tiltro til hans fortsatte suksess, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Industrielt og operasjonelt fokus

Siden den første investeringen i 1998 har Telenor vært medansvarlig i å sikre VimpelComs vekst til den posisjonen selskapet har i dag som multinasjonal telekomoperatør.

Etter Wind-transaksjonen har Telenor kommunisert behovet for å styrke VimpelComs operasjonelle fokus og sikre selskapets sterke stilling i det russiske markedet.

– Jan Edvard vil bli en forsterkning til ledelsen i VimpelCom Ltd. og jeg foreventer at han vil bidra sterkt til et operasjonelt fokus og selskapets fremtidige resultater. Jeg gleder meg til å følge hans utvikling og gratulerer han med hans nye oppgaver, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Legg igjen en kommentar