Telenor samarbeider med Google om Android

Telenor og Google offentliggjorde i kveld en global samarbeidsavtale som skal stimulere til ytterligere utvikling av økosystemet rundt Android.

Telenors Android-brukere får tilgang til et utvalg av relevante applikasjoner på en fast plass på forsiden av Android Market, som et butikk-i-butikk-konsept.

Kundene vil kunne betale for applikasjonene via sin mobiloperatør, noe som bidrar sterkt til utbredelsen av applikasjoner.

Lokale utviklere får mulighet til økt oppmerksomhet rundt sine applikasjoner og derigjennom økt inntektspotensial.

Ikke først i Norge
Avtalen dekker alle Telenors 11 internasjonale mobilmarkeder, og den første lanseringen skjer i første kvartal 2012 i Thailand, Malaysia, Ungarn, Sverige og Danmark.

Dette møter den store etterspørselen etter mobilinnhold i både etablerte europeiske markeder så vel som i de raskt voksende asiatiske markedene.

Enklere tilgang

Selv om den prosentvise utbredelsen av smarttelefoner er lavere i asiatiske markeder, er utbredelsen målt i absolutte tall ofte høyere enn i europeiske markeder.

– Avtalen mellom Google og Telenor skal gi ytterligere energi til Android-økosystemet. Det viktigste aspektet ved avtalen er at millioner av Telenor-kunder vil få enklere tilgang til mer og rikere innhold til mobilen, i tillegg til fleksible betalingsløsninger, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Bedre muligheter til å tjene penger for utviklere

Et redaksjonsutvalg i hvert marked vil være ansvarlig for å velge og presentere inntil 50 applikasjoner med høy lokal relevans. Operatørbetaling gjør det mulig for Telenors Android-brukere å betale for applikasjonene, enten man er kontantkort- eller abonnementskunde.

Utviklerne får bedre mulighet til å tjene penger på sine applikasjoner.

Bransjedata viser at i valget mellom å betale med kredittkort eller via mobilregningen, foretrekker 70 prosent det siste.

Norge får dette neste år

Oppgraderingen skjer automatisk for Telenors Android-brukere. Alt de må gjøre er å gå inn på Android Market på sin mobiltelefon og velge Telenors (eller den lokale Telenor-operatørens) «hylle» på forsiden.

Kundene i Telenors øvrige mobilmarkeder (India, Bangladesh, Serbia, Montenegro og Norge) vil få glede av denne oppgraderingen senere i 2012.

Legg igjen en kommentar