Samsung fikk flest priser under Gulltasten

Samsung tok storeslem under den sjette Gulltasten-kåringen med fire priser til mobilen Samsung Galaxy S II. I to måneder har de vært Norges største mobilleverandør!

For en og halv uke siden, under Årets Julegaver, et arrangement i regi av Elektronikkbransjen, fikk ikke Samsung noen priser for touchmobil Galaxy S II. iPhone 4S ble utrolig nok valgt til Årets julegave, og det til en telefon som få har prøvd.

Det er ingen hemmelighet at Samsung, med Norges-sjef Even Amdal og mobilsjef Stig-Ove Langø i spissen, var veldig skuffet etter Elektronikkbransjens arrangement.

Tok revansj

Under Gulltasten-kåringen i går kveld var humøret til Amdal og Langø langt bedre. De hadde all grunn til å slippe jubelen løs.

I tillegg til prisene for Årets Mobil og Folkets Mobil vant Samsung Galaxy S II prisene for Årets Underholdningsmobil og Årets Businessmobil.

– Men vi skal gjøre det bedre neste år, sa Norden-sjef Dennis Ko lurt fra scenen da Samsung tok den fjerde prisen under prisutdelingen.

– Jeg hadde håpet på at vi kunne ta to priser, men jeg ble helt overveldet da vi fikk fire priser for suksessmobilen Galaxy S II. Det var morsomt, veldig morsomt! Men vi vil ikke hvile på laurbærene, mandag er det «business as usal» i kampen for å ta nye markedsadeler, sier Stig Ove Langø til Mobizmag.no dagen etter prisutdelingen.

Sopte med seg flest priser

I fjor var det HTC som tok en rekke priser under Gulltasten-kåringen.

I år var det Samsung som sopte med seg flest priser. Fire prisplanketter fra Gulltasten står nå i respesjonen til Samsung Norge på Skøyen i Oslo.

Sony Ericsson fikk til sammenligning to priser under prisutdelingen.

Fjorårsvinneren HTC, Huawei, LG, ZTE og Nokia fikk ikke noen priser.

Er nå Norges største

Ferske salgstall fra Gfk Norge viser at Samsung Galaxy S II var den mest solgte mobiltelefonen i Norge i juli, i august og i september. Tall for oktober er foreløpig ikke klare.

– Det utrolige salget av Galaxy S II har ført til at Samsung to måneder på rad har vært Norges største mobilprodusent når det gjelder antall solgte enheter. Dette har ført at vi har gått forbi Nokia, som har hatt ledertrøya i 11 år. Samsung har nå 30,4 prosent av det norske mobilmarkedet. Til sammenligning hadde vi kun fem prosent av det norske markedet i 2008. Så det forteller hvor mye vi har stått på. Jeg er veldig stolt over Samsungs mobilteam som har fått dette til, sier Stig-Ove Langø.

Legg igjen en kommentar