De vant Telenor Digital Winners Prize

Telenor Digital Winners Prize 2011 går til Toca Boca, et spennende svensk selskap som lager digitale leker for barn.

Dette ble kunngjort under Digital Winners-konferansen til Telenor på Fornebu.

Prisen er på 200.000 korner og muligheten for forretningsutvikling med Comoyo.

–   Toca Boca er virkelig en digital vinner med sine 2,7 millioner nedlastinger. Vinneren har vært et inspirerende eksempel på mobil innovasjon i Skandinavia siden lanseringen av deres første produkter i mars 2011, sier Rolv-Erik Spilling, SVP og Deputy Head Telenor Digital Services and Nordic. Spilling leder årets jury.

Gir innføring i den digitale verden

–  Vinnerens utvikling av digitale leker for touch screen med vekt på læring gjør det mulig for små barn (2-6) å få en trygg innføring i den digitale verden gjennom lek, fantasi og uten fokus på å vinne eller tape. Toca Boca er et eksempel på smarte ideer utviklet av forskere i tett dialog med brukere, i dette tilfellet små barn, fortsetter Spilling.

Inspirert

Telenors visjon og verdier, spesielt «Be inspiring», har vært brukt som en rettesnor i juryarbeidet med å sette opp en short list med kandidater. Vinneren skal inspirere brukerne til å bli digitale, til å bruke digitale kanaler og til å «Make it easy», noe som setter høye krav til brukervennligheten.

Dette har juryen vektlagt

  • Potensial på flere plattformer
  • Kommersiell suksess
  • En inspirasjon til å ta i bruk digitale kanaler
  • Personlige synspunkter fra hvert enkelt jurymedlem

På rett spor

– Vi er både stolte og glade over å ha fått denne prestisjetunge prisen. Det viser at vi er på rett spor når det gjelder å presentere morsomme, kreative og trygge digitale leker overfor familier. Vi er spesielt glade for at juryen anerkjente vårt arbeid med såkalt «open ended play», altså der barn kun har det gøy, uten å konkurrere om å være best, sier Björn Jeffery, CEO i Toca Boca.

Mange spennende bedrifter

Listen over søkere omfattet mer enn 30 høyt kvalifiserte kandidater fra Sverige, Norge og Danmark, og fra denne listen endte juryen med en short list på 3 kandidater:

  • Toca Boca
  • Wevideo: første cloud-baserte video-redigeringsplattform for bruker-medvirkning
  • Never.no: et verktøy som kan hjelpe broadcastere og innholdseiere med å binde sammen ulike TV-, mobil- og sosiale medie-plattformer.

Sterke kandidater

– Årets liste over kandidater var særdeles sterk, og vi hadde noen svært gode diskusjoner i juryen før vi endte opp med Toca Boca som vinner. I tillegg til de to andre kandidatene på short list vil jeg gjerne også fremheve to andre kandidater, Legade; som har laget en digital løsning for å håndtere mange av oppgavene etterlatte blir sittende med etter dødsfall, og Dsafe AS; en løsning for digitale kvitteringer. Deres ideer var meget inspirerende og kreative, sier Rolv-Erik Spilling.

Legg igjen en kommentar