Fem enkle skritt til sikrere julehandel på mobilen

Førjulstid er dessverre også høytid for internettsvindlere. Slik sikrer du deg når du handler på nett. Også mobiltelefonen din må sikres!

Sikkerhetesselskapet Symantec / Norton har laget disse disse fem reglene for sikrere netthandel:

1. Benytt kreditkort i stedet for kontokort.Et kontokort har en direktekopling til din bankkonto.

2. Benytt et sterk passord. Et passord bør bestå av minst åtte tegn og inneholde tall, bokstaver og spesialtegn.

3. Let etter tegn som viser at siden er sikker. Sjekk om webbadressen inneholder “https” i stedet for bare “http” da “s” betyder at siden er sikker. I mange webblesere blir URL- adressen grønn for å vise at siden er autentisk. Du kan også benytte deg av Nortons kostnadsfrie tjeneste Safe Web som sjekker webbsiden for deg.

4. Se opp for falske pengeinnsamlinger. Et fenomen som pleier å dukke opp før jul er falske innsamlinger til gode formål der man lures til å gi penger til en organisasjon som ikke eksisterer. Pengene hamner i svindlernes lommer. Kontroller at organisasjonen er ekte – man kan for eksempel undersøke om organisasjonen er medlem i Norges innsamlingsråd.

5. Beskytt PC-en, mobilen eller nettbrettet du handler fra. Sørg for at du har et heldekkende og oppdatert sikkerhetsløsning som eksempelvis Norton Mobile Security, Norton 360 eller Norton Internet Security

Legg igjen en kommentar