Samsung kommer med Slate PC med Windows

Dette er både en bærbar PC og nettbrett! Samsung er her med sin første Windows-baserte dataplate Slate PC i 7-serien. Denne har trådløs dokkingstasjon.

Den tynne og stilrene dataplaten er også en fullverdig PC med innebygd simkort, og er enkel å ta med seg. Slate PC er også den første dataplaten med TCO-sertifisering.

– Nå får Samsungs nettbrett en smart kamerat på IT-siden. Samsung satser stort på bedriftsmarkedet og ved å lansere dataplaten Samsung Slate PC forsterker vi tilbudet av IT-produkter for en mer effektiv arbeidsplass i det mobile arbeidsmiljøet, sier Helena Fuchs, som er nordisk produktsjef for bærbare PC-er rettet mot bedriftsmarkedet i Samsung.

Skiller seg ut
Samsung Slate PC er like lekker og tynn som et nettbrett, uten at det går på bekostning av prosessorkraft eller prestasjonsnivå. På den 11,6 tommer store touchskjermen kan du gjøre alt som du gjør på en PC.

Men Slate PC skiller seg ut på et punkt – du kan skrive dokumenter eller e-post direkte på skjermen med den spesialutviklede pennen.

Bra for selgere … og journalister

Løsningen er smart for eksempel for selgere som trenger å få underskrevet avtaler eller journalister som tar notater for hånd.

I tillegg kan man velge mellom et ikonbasert og fingerstyrt brukergrensesnitt som på smarttelefoner og nettbrett, eller et tradisjonelt Windows-grensesnitt.

Samsung Slate PC er dermed et fleksibelt arbeidsredskap for dem som jobber både på og utenfor kontoret. Dataplaten kan dokkes og kobles til ekstern skjerm, og du kan skrive på det medfølgende tastaturet med bluetooth.

TCO-merket, energieffektiv og hardfør skjerm
Samsung Slate PC er den første TCO-sertifiserte dataplaten. Energinivået og batteriforbruket holdes lavt med energieffektiv LED bakgrunnsbelysning og Samsungs skjermteknologi PLS, som slipper inn mer lys enn annen teknologi.  Man ser farger og innhold like bra uansett solforhold, takket være lysstyrken på 400 nits.

Skjermen er i det hardføre Gorilla Glass-materialet, som også finnes på Samsungs suksessmobil Galaxy S II.

Samsung Slate PC bygger på operativsystemet Windows 7 Professional og er klar for oppgradering til Windows 8.

Fakta

  • Samsung Slate PC er en Windows-basert dataplate i 7-serien.
  • Prosessor: Intel Core i5 2467M. Selges i pakker med dataplate, dokkingstasjon, penn og bluetooth tastatur.
  • Skjerm: 11,6 tommer, Gorilla Glass, oppløsning 1366×768, LCD-skjerm med lysstyrke 400 nits, PLS-teknologi (Plane-to-Line Switching), betraktningsvinkel 178° i side- og høydemodus, Touch Launcher. Rask start på to sekunder. Fremre og bakre kamera.
  • Tilkobling Slate PC: USB 2.0, m-HDMI, audio in/out, plass til microSD-kort. Mål: 13 mm, 890 gram.
  • Mobilt bredbånd: WiFi 802.11b/g/n, HSPA. Batteri: 40Wh, opp til 7 timer batteritid.
  • Tilkobling dokking: USB, ethernet-kabel, dc-in, HDMI. Tilgjengelig hos forhandlere i januar.
  • Pris: Circa 10.200 kroner (uten moms).

En kommentar om “Samsung kommer med Slate PC med Windows

  1. Hvor er «Liker» knappen? 😛
    Blir spennende å se hva batterikapasiteten er. 🙂

Legg igjen en kommentar