Året med Sony Ericsson og fremtiden med Sony

Dette året har vi i Mobizmag.no testet mange telefoner, og spesielt mange av dem har vært Sony Ericsson sin Xperia linje. Nå skal Sony ta over arven.

Etter at Sony Ericsson i 2010 gikk litt på tryne med X10 serien hvor de leverte et utdatert Android OS i et mindre vellykket grensesnitt, så gikk de tilbake i tenkeboksen.

Resultatet ved års slutt viser at de har lansert en imponerende serie med telefoner der fellesnevneren er nyeste versjon av Android, hyppige firmware oppgraderinger og et lekker og gjennomført grensesnitt som gjør at du nesten glemmer det er en Android-basert telefon.

Iløpet av dette året har vi i Mobizmag testet Xperia Arc, Neo, Mini Pro, Pro og nå sist, Arc S. Alle har sitt særpreg og nisje, men er likevel helt tydelig i familie.

Favoritten må undertegnede nok innrømme at fortsatt er den rimelige Xperia Neo. Det er noe med formen og størrelsen som bare funker.

Det er litt trist at eventyret nå er over… Sony kjøper ut Ericsson og vil kjøre solo!

Sony har annonsert at de kun vil satse videre på smarte telefoner. Sannsynligvis betyr det at de kjører videre på Xperia serien og fortsetter å holde telefonene like oppdatert og særegne i designet som vi har sett siste året.

Etter å ha lest mange nedslående kritikker av Sony sitt Android-baserte nettbrett må vi vel innrømme å være noe skeptisk til at Sony skal fikle med dette alene uten svenskene ved sin side.

Vi håper i det lengste at Sony vil forvalte arven fra Ericsson skikkelig og beholder de gode designerene og UI-utviklerene fra Sony Ericsson. Vi trenger en annerledes utfordrer i et Android-marked preget av Samsung, HTC og en skog av halvgode billigmerker.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com