EQT VI kjøper Ventelo med hud og hår

EQT VI kjøper Ventelo, Norges nest største data- og telekomtilbyder. Oppkjøperen varsler at fibernettverket skal utbygges videre. Ventelo-direktør Stig Herbern er fornøyd.

EQT VI har inngått en avtale om kjøp av Ventelo Holding AS fra BKK, Troms Kraft, Agder Energi, Nord-Trøndelag EV, Eidsiva bredbånd og Altibox (eiet 100 prosent av Lyse).

Transaksjonen må godkjennes av Konkurransetilsynet.

1,8 milliarder kroner i egenkapital

Egenkapitalen i Ventelo verdsettes i transaksjonen opp til 1 800 millioner kroner.

Ventelo er Norges største tilbyder av data- og telekomløsninger og kontrollerer ett av landets to eneste nasjonale fibernettverk, samt nettverk i de største byene.

Ventelo venter driftsinntekter i 2011 på 2 600 millioner kroner og en EBITDA på rundt  400 millioner kroner.

Skal bygge en sterk utfordrer

– Gjennom kjøpet av Ventelo tar EQT VI ytterligere grep med å styrke tilbudet av høyhastighets fibernettverk i Norge. EQT VI skal bygge en sterk utfordrer i det norske data- og telekommarkedet, da mange selskaper og organisasjoner blir tilbudt lavere datahastighet enn hva folk flest har hjemme. Datatrafikken i Norge vil fortsette å vokse og EQT VI vil investere i å utvikle Ventelos allerede sterke markedstilbud, sier Anders Misund, Partner og leder av EQT Partners i Norge, investeringsrådgiver til EQT VI.

Asp blir ny styreleder

– Med sin sterke nummer to-posisjon, understøttet av ressursene og kompetansen til EQT VI, er Ventelo godt posisjonert til å ytterligere styrke stillingen i det voksende norske data- og telekommarkedet. På kort sikt vil EQT bistå ledelsen i å tilby landets fremste data- og telekomløsninger til selskapets kunder, i tillegg til å innlede prosessen med å skape et sterkere grunnlag for fremtidig vekst og utvikling, sier Gunnar Asp, som vil tre inn som styreleder i Ventelo.

Gunnar Asp er industriell rådgiver til EQT VI og blant annet styreleder i EQT V-eide InFiber (tidligere Hafslund Fibernett), som ble kjøpt i januar 2011.

InFiber eier og driver det største operatørnøytrale optiske fibernettet i Norge, som dekker Oslo-området.

Mener det er en god løsning

– Salget av Ventelo til EQT VI er en god løsning for Ventelo. Fiberselskapet BaneTele, som ble kjøpt av staten og deretter innfusjonert i Ventelo, var viktig for å sikre utviklingen av de regionale virksomhetene gjennom en konkurransedyktig, nasjonal infrastruktur. Siden den gang har dagens aksjonærer utviklet forskjellige løsninger regionalt, og dermed var det ikke like naturlig at de seks aksjonærene skulle gå  videre i en felles satsning for Ventelos videre utvikling i det norske markedet, sier nåværende styreleder Ola Mørkved Rinnan.

Herbern er fornøyd

-V i er stolte over å få EQT VI som eiere. EQT er Nord-Europas ledende private equity-fond og er et anerkjent industrielt forankret eiermiljø. EQT har lang erfaring fra vellykkede investeringer i data- og telekombransjen, i tillegg til flere betydelige investeringer i Norge. Jeg ser frem til å jobbe med vårt nye styre og våre nye eiere i å legge en offensiv investeringsstrategi for lønnsom vekst, sier Stig Herbern, administrerende direktør i Ventelo.

Legg igjen en kommentar