TEST: Go’lyd med Sony Ericsson LiveSound

Normalt forbinder vi headset fra mobilprodusenter med flat lyd. Sony Ericsson ønsket å gjøre noe med det og lanserte derfor LiveSound proppene til Xperia serien.

Proppene er såkalte «in-ear» som du stikker inn i øregangen. Det følger med puter i forskjellige størrelser, så de fleste burde finne noen som passer.

Putene er i svart og grønn. Vi syntes de i grønt var litt kule, men de faller nok ikke helt i smak hos alle, så vi ser for oss at de fleste bruker de svarte putene.

Fåes også i hvit
Ledningen ellers er i svart og er av den flate typen som ikke krøller seg i lomma, men du kan få dem i hvitt også.

Pluggen som går inn i telefonen er vinklet slik at den passer godt til Xperia Arc og Arc S telefonene som jo har hodetelefonutgangen på siden. Dette hindrer også tretthetsbrudd som mange ørepropper får ganske fort.

Selve lydenhetene er i metall og gir en solid følelse. Den er litt lang, så det er lett å dytte proppene litt for langt inn i øregangen slik at du får lydlekasje. Da forsvinner bassen ut og støyen inn.

Fjernkontrollen på ledningen kan svare og legge på, justere volum opp og ned, samt har en «liveKey» knapp som kan programmeres til å gjøre forskjellige ting. Disse knappene fungerer kun på nyere Xperia telefoner med minimum Android 2.3.4.

Svar/legge på knappen fungerer på eldre modeller, samt andre produsenters Android telefoner.

Lydkvaliteten på disse telefonene er meget bra med tanke på prisleie de ligger i (500 til 600 kroner), men en dyp bass og klart lydbilde. De er heller ikke så tungdrevne, så du trenger ikke skru volumet på maks for å få utbytte av lyden, selv i svært støyende omgivelser.

Konklusjon
Har du en nyere Xperia telefon er dette et meget godt kjøp på grunn av funksjonaliteten fjernkontrollen på ledingen gir deg. Har du ikke en Xperia telefon, kan du antagelig spare en hundrelapp på å kjøpe propper med tilsvarende god lydkvalitet men uten den tilpassede fjernkontrollen.

Vurdering: [Rating:5/6]

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com