Telenor-partner leder 4G-kappløpet

Huawei har siden 2010 vært den største bidragsyteren til standardiseringsarbeidet av LTE (4G). De har dessuten fått registrert flest LTE-patenter.

Huaweis europeiske organisasjon spiller en viktig rolle for forskning og utvikling innen LTE og arbeidet med nye mobilstandarder.

Per oktober hadde Huawei sendt inn flere enn 7900 LTE/EPC-bidrag (Evolved Packet Core) til standardiseringsorganisasjonen 3GPP (3G Partnership Project).

Dette inkluderer flere enn 230 godkjente bidrag av LTE kjernespesifikasjon (RAN 1-RAN3). En rapport fra analyseselskapet ABI Research viser at Huawei er den leverandøren som har bidratt med flest godkjente bidrag til 3GPP:s LTE RAN-standard.

Definerer standardene

– Huawei har siden år 2000 deltatt aktivt i det internasjonale standardiseringsarbeidet innen mobil kommunikasjon, og vi er representert med et stort antall nøkkelposisjoner i de arbeidsgrupper som definerer standardene for neste generasjons mobilnettverk», sier direktør for Huaweis Joint Innovation Center i Norge, Anja Warich.

Huaweis engasjement for å dele sine teknologiske og immaterielle eiendeler har vært til nytte for alle partnere i LTE-verdikjeden, og selskapet fortsetter å spille en viktig rolle i utviklingen av den globale LTE-industrien.

83 roller

Konsernet innehar i dag 83 betydningsfulle roller i disse organisasjonene som blant annet styreledere, styremedlemmer og referenter.

Blant de standardiseringsorganisasjonene Huawei bidrar til er 3GPP, APT (Asia-Pacific Telecommunity), ARIB (Association of Radio Industries and Businesses), ETSI (European Telecommunication Standards Institute), IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), IETF (Internet Engineering Task Force), ITU (International Telecommunication Union), TIA (Telecommunication Industry Association) og WWRF (Wireless World Research Forum).

Bidrar til økt kommersialisering av LTE

Ifølge den siste LTE-rapporten fra GSA (Global mobile Suppliers Association) lansert i oktober, bruker 18 av 35 globale kommersielle LTE-nettverk Huaweis end-to-end SingleRAN LTE-system.

Huaweis omfattende bidrag til LTE-standarder og patenter har hatt en viktig rolle for selskapets sterke posisjon innen kommersialisering av LTE.

 

Legg igjen en kommentar