TEST: Nokia Lumia 800 har blitt Microsoftifisert

Nokia har hatt noen tøffe år bak seg med tapte markedsandeler og merkelige plattformvalg. Nå satser de på Windows Phone. Vi tester Nokia Lumia 800.

Det var en gang en finsk mobilprodusent som i tillegg til å være markedsleder, ble sett på som ledende innen mobildesign og funksjonalitet.

Så kom Apple i 2007 og totalt redefinerte mobildesign og satt brukervennlighet i fokus. Siden den gang har Nokia sin markedsandel stupt i samme takt som Apple’s omsetning har økt.

De fleste under 30 år vil idag kalle Nokia sine modeller for gammelmodige og kjedelige.

Inn kommer Microsoft
Da Stephen Elop tok over sjefsstolen i Finland veddet undertegnede med redaksjonen på at Nokia ville kutte ut Symbian og gå for Windows Phone plattformen.

Historien har vist at undertegnede hadde rett og vi sitter her idag med Nokia sitt nye flaggskip, og hjertet i flaggskipet er nettopp Microsoft Windows Phone.

Telefonen er fysisk sett ganske identisk med Nokia N9, bare litt mindre. Kroppen er i helstøpt polykarbonat med et svakt buet display i gorilla-glass. På baksiden finner man 8mpx Carl Zeis optikk. Ser vi bort fra de latterlig dårlige øreproppene og gummidekslet som følger med, oser pakken av kvalitet.

Se også vår bildeserie av telefonen.

Microsoft Windows Phone
Microsoft stiller svært strenge krav til design og tilpasning av sin mobil-plattform, noe som fører til at brukeropplevelsen av telefonen er ganske identisk med andre Windows Phone modeller. Designet er særegent, minimalistisk og gjennomført.

Vi er imponert over helhetsfølelsen i operativsystemet, og det synkroniserer herlig enkelt med alt fra Facebook til Google Apps til Microsoft Exchange og Sharepoint. Har din bedrift investert i Microsoft Exchange og Sharepoint er dette operativsystemet en våt business-drøm.

Konklusjon
Nokia har her laget en lekker telefon det oser kvalitet av, og har Microsoft i ryggen som kanskje har laget tidenes peneste mobil plattform i Windows Phone 7. Nokia er definitivt tilbake i førersetet på design og brukervennlighet, spørsmålet er bare om det er for sent. Er slaget mot Apple og Android-produsentene tapt før det startet?

Pluss 🙂
– Meget pent design
– Gjennomført operativsystem
– Nokia Kjør Navigasjonsløsning

Minus 🙁
– Billige og dårlige ørepropper
– Vi ønsket oss samme skjermstørrelse som Nokia N9
– Dyr. Pris ca. 4500 og 5000 kroner

Vurdering: [Rating:5/6]

Se også vår bildeserie av telefonen.

7 kommentarer om “TEST: Nokia Lumia 800 har blitt Microsoftifisert

 1. God test! 😀

  Men er det faktisk noe å trekke for at mobilen har «dårlige ørepropper»? At det er et pluss hvis den har gode ørepropper er greit, men i utgangspunktet kan du regne med at øreproppene som følger med må byttes ut.

  … og hva betyr egentlig tittelen? 😉
  Lumnia 800 har jo alltid kjørt WP7…

 2. Standarden på ørepropper har blitt bedre det siste året. Både Sony Ericsson og Samsung for eksempel har begynt å levere ganske greie in-ear propper til de fleste modeller nå.

  HTC har også kjøpt seg inn hos Beat, så lista legges høyere også på ørepropper nå.

 3. Etter ett søk på norske priser så ligger den på 3600-4000 og ikke 4000-4500, er det da prisen fortsatt ett minus?

 4. Hei Charlie.

  Da har nok prisen godt ned siden jeg skrev testen. Det jeg har tatt utgangspunkt i var veiledende pris ved lansering.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com