TEST: 14 tommer business-PC i et 13´ chassis

Samsungs nye 7 serie Chronos er PC-en for de som ikke har alt oppe i skyen. Maskinen har alt det du trenger til vanlig business bruk.

Jeg har fått Samsungs nye 7 serie Chronos PC på testbordet.  PC-en har et meget attraktivt utseende og godt bygget i aluminium.

Ved første øyekast legger jeg merke til det opplyste tastaturet og den raske oppstarten. Den raske oppstarten er muliggjort med en 8GB Express Cache, denne akselerer også oppstart av andre applikasjoner.

Viderefører den tynne kanten vi begynner å bli vant med fra Samsung TV-ene gjør det mulig å plassere en 14 tommer skjerm i et 13 tommer chassis.

Skjermen er av meget god kvalitet med antirefleks matt overflate og en oppløsning på 1600×900.

Når det gjelder tilkoblingsmuligheter er USB 3.0 det største nye. Ellers har 700 serien HDMI, USB 2.0, mikrofon/høretelefon, VGA, minnekortleser og LAN. Den optiske enheten er av typen «slot loading» det vil si uten skuff.

Samsungs har laget et eget sett med programmer som gjør det enklere for vanlige dødelige å endre oppsettet, en stor fordel for de som ikke er bevandret i kontrollpanelet i Windows. Disse programmene er alle tilgjengelige på Serie 7 PCene og heter Easy Setup, Easy File Share osv.

Med en Intel I5 prosessor, 6GB RAM og en 750 GB S-ATAII harddisk (7200 RPM) vil business applikasjoner bli utført uten forsinkelse. Batteri et har en kapasitet på 65 Wh med en max driftstid på ca. 8 timer.

Konklusjon

Alt i alt en solid bygd, lekker moderne business PC, i den grad harddisk og innebygget optisk leser er moderne.  Serie 7 har det jeg trenger til vanlig business bruk og med en pris midt på treet, cirka 9000 kroner, vil den absolutt være et sterkt alternativ. Serie 7 har også en tilsvarende 15 tommer utgave og et råskinn av en 17 tommer spillemaskin.

Dette er uten tvil en bra business-PC, men denne mobile cowboyen fortrekker å drasse på mindre vekt i sekken.

Vurdering: [Rating:5/5]

Pluss 🙂

  • God design og godt bygd
  • Meget god skjerm
  • Opplyst tastatur

Minus 🙁

  • Vekt (ca. 2 Kg)
  • Pris
  • Blu-ray spiller

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com