Denne app-en kan eliminere telefonikrisen

Mobilnettet er for lengst sprengt, og ekstremvær kutter telenettene og skaper krisestemning. Her er en ny app som automatisk gjør mobilen din til en IP-telefon.

Det er Kristiansandsfirmaet iCalls som har laget app-en.

Dermed omgår mobilbrukerne problemer hos Telenor, NetCom og andre – og linjebrudd forårsaket av «Dagmar» eller «Emil».

Med app-en installert, kan man ringe og motta samtaler på mobiltelefonen uten GSM-dekning. Det er alltid brukerens eget mobilnummer som vises ved utgående samtaler, selv om man ringer over internett. Man er også tilgjengelig for innkommende samtaler på mobilnummeret.

Vil forbedre teleberedskapen

– I dagens situasjon med sprengt telenett og kriser på grunn av nedetid og brudd, vil dette utvilsomt revolusjonere hele situasjonen omkring tele-beredskap, sier Terje Klungland i iCalls.

– 93 prosent av alle telefoner som selges på bedriftsmarkedet er såkalte smarttelefoner, det vil si Android- og Apple-telefoner. iCalls er laget for denne typen telefoner.

Basert på trådløst – iCalls-appen kan gjøre alle smarttelefoner som befinner seg i en trådløs sone om til en internett-telefon, forteller Klungland.

Virker også når GSM er nede

Basert på årelang erfaring fra telebransjen har han utviklet løsningen som nå lanseres i mobilmarkedet.

Løsningen virker uten at GSM-senderne er oppe og går. Det kan være nedetid hos opreratørene, og mastene kan være ute av drift.

Internett fungerer som regel selv om mobilnettet er nede. I dag befinner et gjennomsnittsmenneske seg innenfor en trådløs sone 87 prosent av dagen.

Gjør mobilen til ip-telefon

iCalls gjør automatisk mobilen om til en IP-telefon som ringer via internett. Brukeren trenger ikke å tenke over dette. Appen søker automatisk etter tilgjengelige nett, og bruker dette hvis mulig.

Det er ikke nødvendig å bytte nummer, operatør eller abonnement. iCalls forstyrrer ikke mobilabonnementet, men virker sammen med det som en tilleggsløsning.

Telefonen vil også virke uten SIM-kort.Dette betyr for eksempel at da NetCom nå sist brøt sammen, kunne alle NetCom-brukere med smarttelefon og iCalls ringt som vanlig på jobb, flyplasser, hjemme, på hoteller og kjøpesentre – alle steder der det i dag er trådløst nett.

Pris

-Det beste av alt er at det er MYE rimeligere å ringe via internett, sier Klungland. iCalls reduserer utgiftene på innenlandssamtaler, og ikke minst samtaler til utlandet, hvor man ser besparelser på ca. 90%. Når det gjelder bruk i utlandet, blir prisen redusert til ca. 99 prosent av dagens takster, sier Klungland.

– Fremtidens mobilbruk vil gå via internett, og ikke via kostbare og værutsatte GSM-master.  Dette gir langt tryggere og mer stabil mobilbruk. IP-telefoni er ikke noe nytt. Mange har det allerede på hustelefonen. iCalls gjør dette tilgjengelig fra mobiltelefonen. Når myndighetene nå pålegger Post- og teletilsynet bedre beredskap, er dette veien å gå.

En kommentar om “Denne app-en kan eliminere telefonikrisen

  1. Når blir dette lansert, og når kommer WP7-appen? 😉

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com