Svenske operatører sammen om mobil betaling

4T (de svenske mobiloperatørenes felles selskap for mobile betalinger) har inngått  avtale med PayEx om utvikling og drift av en omfattende tjenesteinfrastruktur for håndtering av mobile betalinger.

Svenske mobilkunder vil ved lansering av tjenesten tilbys en mobil konto som kan benyttes til betalinger via sms, ”app’er” og på Internett.

Den nye tjenesteinfrastrukturen muliggjør mobile betalinger i alle kanaler. Tjenesten kommer til å  kunne benyttes til å sende penger mellom kunder og det blir også mulig å sjekke kontosaldo og transaksjoner via sin mobil eller på Internett.

Sikker applikasjon
I mobilen benyttes en sikker og brukervennlig applikasjon, utviklet i samarbeid med PayEx teknologipartner, Accumulate AB. Selgere av både varer og tjenester kan med bruk av denne mobile betalingstjenesten tilby et godt alternativ til håndtering av kontanter eller kort.

– Vi legger nå grunnlaget for et nytt, svenskt mobilt betalingsmiddel som til sommeren blir tilgjengelig for 97 prosent av alle svensker med et mobilabonnement. Med PayEx sin løsning kan våre kunder benytte både en gammel mobiltelefon eller en moderne smartphone til å betale. Han eller hun kan dessuten velge mellom flere forskjellige måter å motta penger på sin konto, sier Johan Ragnevad,  administrerende direktør i 4T Sverige AB.

Telenor er også med
4T Sverige AB er et nyetablert selskap for mobil betalingsformidling i Sverige. Selskapet eies av de fire mobiloperatørene Telia, Tele2, Telenor og 3. Lansering skjer til sommeren 2012.

Selskapets tjenester vil markedsføres under et nytt varemerke som vil offentliggjøres i løpet av kort tid.

– PayEx lanserte allerede i 2009 en løsning for mobile betalinger. Den har siden det blitt videreutviklet til en komplett infrastruktur for mobile betalinger, – mellom personer, på Internett, i butikk, vareautomater og selvsagt for mobile nettsider, applikasjoner og SMS. Vi er veldig stolte over at 4T har valgt PayEx som sin leverandør og vi ser nå muligheten til å sette en standard innen mobile betalinger i markedet, sier Raymond Klavestad, forretningsområdesjef for mobile betalinger i PayEx.

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com