App-krig i dagligvarebutikkene

Flere bransjer begynner å se verdien av å være tilstede i mobil-app sirkuset, også dagligvarebransjen. Vi har sett på REMA 1000 og RIMI sine bidrag.

REMA 1000 og RIMI har begge nylig sluppet hver sin mobil-app, begge skal hjelpe deg med å planlegge og gjennomføre handleturen i butikken, men har litt forskjellig utgangspunkt og fokus.

Begge har funksjonalitet for synkronisering mellom alle mobiltelefonene i husstanden, oversikt over alle butikkene og kan automatisk generere handlelister, men der slutter også likehetene.

Rimi Pluss
RIMI har valgt å ha et fokus rundt handlelister. Du kan søke opp varer og legge til forskjellige lister. Du kan også bruke mobilkameraet til å skanne varer du for eksempel har i kjøleskapet og legge til en handleliste.

Applikasjonen har også middagstips, der du kan legge ingrediensene i en handleliste.

Middagsplanleggeren (REMA 1000)
REMA 1000 har valgt å ha et litt annet fokus. REMA 1000 sin applikasjon er en middagsplanlegger. Du kan finne alle REMA 1000 sine middagsforslag, og planlegge hva du skal spise hvilken dag i uka, også generere en handleliste basert på oppskriftene til disse middagene.

…og vinneren er
Applikasjonene til RIMI og REMA 1000 overlapper hverandre litt. Mens RIMI har fokus på handlelister, har REMA 1000 fokus på deres middagskampanjer.

REMA 1000 sin applikasjon har et veldig gjennomført og lekkert grensesnitt, men låser deg på mange måter til å handle hos REMA 1000.

RIMI sin applikasjon har ett litt enklere grensesnitt, men med sitt fokus på handlelister, så kan du bruke applikasjonen uavhengig av om du handler på RIMI eller ikke.

Vi har opplevd RIMI Plus applikasjonen som litt treg, og av og til kræsjer den (på Android), mens REMA 1000 i skrivende stund ikke har fått sin applikasjon godkjent på iTunes App Store.

Begge applikasjonene er gratis, så det er ingenting i veien for å bruke dem begge!

Last ned RIMI Pluss her.
Last ned REMA 1000 Middagsplanleggeren her.

En kommentar om “App-krig i dagligvarebutikkene

  1. Jeg har brukt elektroniske handlelister i snart 2 år. Dvs. lenge før Rema og Rimi kom med sine.
    Jeg anbefaler at man også tar en titt på Ourgroceries, den finnes for bla Android, IOS pluss at de har ett webgrensesnitt (til pc og andre mobiler).

    Jeg skal skrive art, basert på brukererfaringen på den senere.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com