TEST: HTC sin store Titan

HTC er for fullt tilbake med Microsoft baserte telefoner. HTC Titan er deres store flaggskip for Windows Phone 7, og vi har lagt den på testbenken.

HTC Titan har den største skjermen av alle Windows Phone-modellene lansert hittil med en 4,7-tommers skjerm. Likevel er ikke skjermoppløsningen noe kraftigere enn andre Windows Phone 7 modeller, altså 480×800 pixler.

Telefonen er ikke mer enn 9,9 mm tykk, og bak/sidestykket er i et helstøpt avrundet design. Det vil si, HTC kaller det helstøpt. I realiteten er et det et stort bakstykke som resten av telefonen «smettes» inn i. Veldig hendig løsning hvis du trenger å skifte batteri eller SIM-kort samtidig som telefonen får en helstøpt følelse. Deler av baksiden er gummiert, noe som gjør at telefonen ligger veldig stødig og godt i hånden.

Ellers er telefonen utstyrt med en 1,5Ghz prosessor som sørger for at alt går lynende raskt, 16GB RAM (ikke mulighet for minnekort) og et godt 8mpx kamera.

Windows Phone 7 på innsiden
Etter at vi testet Nokia Lumia 800 har vi blitt litt mer kjent og fortrolige med Windows Phone 7 operativsystemet. Dette er som skapt for enhver business bruker med veldig gode integrasjoner mot Exchange, SharePoint, OneNote, Skydrive, Google Apps også videre.

Dog føler vi at de tredjeparts applikasjoner vi finner på Marketplace står noe tilbake i funksjonalitet i forhold til sine konkurrenter på iOS og Android plattformene.

Konklusjon
Siden skjermen ikke har noen større oppløsning enn andre Windows Phone 7 modeller, føles Titan litt som en telefon for svaksynte… det føles litt som om det sløses med skjermplassen. Ellers er den en robust, rask og god telefon, dog litt kjedelig i designet.

Pluss 🙂
– Gjennomført operativsystem
– Solid konstruksjon
– Bra batteritid

Minus 🙁
– Utnytter ikke den store skjermen
– Manger en navigasjonsløsning
– Svake medfølgende ørepropper

Vurdering: [Rating:4/6]

12 kommentarer om “TEST: HTC sin store Titan

 1. Utenom at denne fortjener 6/6 og at skjermstørrelsen er helt glimrende, så har du noen gode poenger. Men 4 av 6 vurderer jeg faktisk som «useriøst» og «skivebom».

  Konklusjon:
  Synes du det er behagelig med stor skjerm (det gode tastaturet kommer f.eks. til sin rett) så gå for denne, du vil ikke angre. Stol på de andre testene. Og meg. 😉

  http://www.mobizmag.no/forum/viewtopic.php?f=64&t=1631

 2. Jeg visste at du kom til å reagere på det Moskus…

  For å ta skjermen; De fleste andre telefoner på samme størrelse lanseres idag med 540 x 960 pixel eller 1280×720 pixel.

  At det er en begrensning i OS’et på skjermstørrelsen ser jeg egentlig ikke på som en unnskyldning. Det er kanskje heller ett hint fra Microsoft om at de ikke ønsker så store skjermer!? Windows Phone 7 er jo helt klart bygget opp for å navigeres med en hånd. Noe som blir vanskelig når skjermen bikker 4 tommer.

  De fleste telefoner idag leveres også med en GPS navigasjonsløsning, så dette er et klart trekkpunkt.

 3. Når jeg med mine relativt små hender klare betjene telefonen med en hånd, bør faktisk alle klare det.

  Høyere oppløsning kommer med WM7 til Tango i følge ryktene, så «hva Microsoft hinter om» er vel ikke vår plass å tippe. (Og det er litt morsomt at mannen som bare måtte ha Galaxy Note synes at Titan er for stor).

  Jeg sier ikke at jeg ikke vil ha høyere oppløsning, men at skjermen med oppløsning og størrelsen som den har faktisk fungerer utmerket.

  TItan har innebygget navigasjon. Du kan bruke Bing Kart til å navigere etter. Ikke fantastisk, men det er der. Som Google. Kommer Galaxy SII, Note eller til og med iPhone 4 med noe bedre?

 4. Jeg vil si at Google Navigation er mye bedre enn Bing Kart. Google Navigation er en fullverdig navigasjonsløsning, faktisk bedre enn mye av navigasjonsløsningene du får kjøpt!

  Nokia Lumia 800 er en naturlig sammenligningsmodell siden det er så få Windows Phone 7 telefoner tilgjengelig foreløpig. Nokia Maps som følger med der er også ganske konge.

  Jeg synes ikke Titan er for stor, det har jeg ikke sagt. Jeg sier at den har dårlig skjermoppløsning i forhold til størrelsen… og den er litt kronglete å bruke med en hånd. Det funker, men du kan ikke gjøre det samtidig som du holder den godt fast. Ergo, det er skummelt å bevege seg og bruke en hånd samtidig, for da kan du lett miste den i bakken.

  Siden du nevner Note, har den en fantastisk skjermoppløsning 🙂

 5. Likevel: Det er funksjonalitet du kan kjøpe om du har behov for det, og har egentlig lite med telefonen å gjøre. Det er ikke det som burde være «dealbreaker», og hvis det er så burde man være i stand til å finne det ut på egenhånd. Det blir like tåpelig som å trekke for at kun følger med et «vanlig, dårlig» headsett… 😉

  Som jeg sa om skjermoppløsning: Det er ikke det at jeg ikke ville hatt mer. Men siden den nå er sånn, så må vel til og med du være enig i at det fungerer faktisk fint. Hadde du tenkt noe særlig på det om du ikke dømmer det utelukkende ut av specs?

  Men OK, vi kan trekke litt for disse «ulempene». 0,1-0,2 virker rimelig.
  5,8 av 6 kan jeg være med på… la oss rundet det opp til 6! 😉

  Det eneste som kanskje er verdt å trekke litt for er at telefonen ikke har NFC, men det har du ikke nevnt. Mangel på NFC kjipt. Men foreløpig ikke et savn…

 6. Du må ikke henge deg for mye opp i +/- punktene i testene våre. De danner ikke grunnlaget for total karakteren. Den er basert på et subjektivt totalinntrykk.

  Jeg synes HTC Titan var en strrålende telefon, har ikke problemer med å anbefale den til folk som… deg 😉

  …men personlig synes jeg den skuffet sammenlignet med for eksempel Nokia Lumia 800, Samsung Galaxy Nexus og HTC Sensation XL. Tre telefoner det er naturlig å sammenligne den med. Derfor har den fått den totalkarakten den har fått.

 7. … og jeg sier fremdeles «don’t get it». Forskjellen mellom Lumia 800 (og forsåvidt 900) og Titan er at Nokia har mindre skjerm (huff) og har skikkelig navigasjon (yay), mens Titan har skjermstørrelsen på sin side (yay) og en større prosessor (yay), samt ikke problemer med batteriet (yay) (og dessuten ikke et integrert batteri, yay).

  HTC Sensation XL har jo den samme oppløsning som Titan, så det burde ikke være et problem.

  Galaxy Nexus ville jeg kjøpt hvis jeg skulle ha en Android-telefon nå, men har ulempen at den kjører Android. 😀
  Hehehe! 😉
  http://www.amobil.no/artikler/htc_titan/103704/konklusjon
  http://www.amobil.no/artikler/samsung_galaxy_nexus/104925/konklusjon
  … for en gangs skyld er jeg enig med Amobil. Det er ikke ofte, men det hender. 😉

  Hadde nå telefonen fått en femmer, skulle jeg ikke «klagd» så mye. Telefonen er ikke perfekt på alle områder. Men 4 av 6 er bom.

 8. Sorry… mente HTC Sensation XE… HTC har for mange modeller 😛

  Hvor ofte bytter du forresten batteri? Kan ikke huske å ha gjort det på noen telefon de siste 3-4 årene.

 9. Testen til Amobil er forresten to måneder gammel. Hadde jeg gjort denne testen for to måneder siden hadde nok karakteren vært høyere… men verden har gått fremover siden den gang, to måneder er en generasjon i mobil-verden 🙂

 10. Hvis karakteren hadde vært høyere for et par måneder siden, burde kanskje telefonen vært testet for et par måneder siden… (da jeg prøvde å levere min test!). Eller så måtte det tas høyde for. Er ikke det grunnen til at tester utføres når de kommer, ikke lenge etter på? 😉

  I løpet av en mobils levetid, la oss si 18-24 måneder, er det høy sannsynlighet for at jeg bytter batteri, ja.

 11. Ser dere ikke er enige dere imellom, men jeg er langt på vei enig i begges innspill. Synd de ikke har bedre skjerm og synd hvis ikke win7 støtter høyere oppløsning.
  Og muligheten til å ha et pår ekstrabatteri i lomma når man drar på tur og ønsker å bruke GPS; Et Must!
  Det som bekymrer meg mest er 512MB RAM; Er det nok? Det er det som har vært anken på alle mine windows-telefoner til nå. Hvor smart er det å ikke ha minnekort? Hvordan styres temp-filer og thumbnails; legges de i RAM eller på minne?
  I tillegg ser jeg sjeldnere og sjeldnere at det tilbys app til windows; Norske firma feks kommer for fult med apper til iPhone og Androide. Sjeldent eller aldrig Windows.
  Tror dere MS klarer å hente seg inn her?

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com