«Vaktbikkja» utnevnt til ridder av St. Olavs Orden

Mannen som kalte seg vaktbikkje for mobilbransjen, Willy Jensen, er utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Overrekkelsen skjer onsdag.

Det er H.M. Kongen som har utnevnt den tidligere direktør i Post- og teletilsynet, Willy Jensen, til Ridder av 1. klasse.

Jensen er i dag post- og teleråd ved Den norske EU-delegasjonen i Brussel.

11 år som sjef for teletilsynet

Willy Jensen er 65 år og er født i Tromsø. Han er professor i informatikk fra Universitetet i Tromsø og har en lang karriere bak seg, både i Norge og internasjonalt.

Han har blant annet vært administrerende direktør i Spacetec, hatt en ledende stilling i European Space Agency i Italia, og ledet ”Tusenårsskiftet – Norge 2000”.

I 2000 tiltrådte han som direktør i Post- og Teletilsynet.

Holdt mobilbransjen i ørene

I 2003 besluttet Stortinget å flytte PT fra Oslo til Sørlandet, og Jensen ledet en vellykket flytting av tilsynet som nå er etablert i Lillesand.

Sommeren 2011 tiltrådte han stillingen som post- og teleråd ved Den norske EU-delegasjonen.

Jensen har alltid vært opptatt av å spre digital kompetanse både i befolkning, næringsliv og innen offentlig forvaltning.

Han holdt mobilbransjen i ørene, og spesielt var han opptatt av å justere Telenors makt. Willy Jensen er også kjent for sine treffende og vittige kommentarer mot de som ikke fulgte PTs regler.

Kongen sier i sin utnevnelse at Jensen får dekorasjonen for sin innsats innen elektronisk kommunikasjon.

Overleveres i morgen

Dekorasjonen vil bli overrakt av fylkesmannen i Aust- Agder, Øystein Djupedal, på Hotel Norge i Lillesand, onsdag 25. januar klokken 14.00.

Mobizmag.no gratulerer!  🙂

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com