Snart avsløres det nye navnet til EDB ErgoGroup

19 mars er den magiske datoen til fusjonerte EDB ErgoGroup. Da avsløres det nye konsernnavnet, som kun konsernsjef Terje Mjøs og et knippe nære medarbeidere vet om.

Det er gått snart halvannet år siden fusjonen mellom EDB Business Partner og ErgoGroup, men det er ennå noen måneder igjen før det er snakk om ett helhetlig konsern.

For å unngå avsløringer så omtales det nye selskapet kun for “Aqua” internt. Dette gjør de for å unngå taleglipper der navnet kunne avsløres ved et uhell. Det er grunn til å tro at det nye konsernnavnet er langt unna rent vokalmessig i forhold til ”Aqua”.

Ikke «Mjøs Data»

– Det nye konsernnavnet er viktig for oss, men det er ikke det viktigste. Jeg tror det beste vi har fått til er prosessen, samt den omfattende integrasjonen ved å forene de to selskapene EDB og ErgoGroup til å bli noe felles FØR vi slår på stortromma med det nye konsernnavnet, sier konsernsjef Terje Mjøs.

Han fleiper med at det nye navnet ikke blir ”Mjøs Data” eller noen av de navnene som har vært i organisasjonene til EDB eller Ergo.

De fleste selskapene i organisasjonen til EDB ErgoGroup vil skifte navn, men ikke datterselskapet Bekk Consulting, som fortsatt skal ha sitt spesielle navn.

Skaper noe helt nytt

Terje Mjøs er heller opptatt av å skape noe helt nytt, både hva gjelder konsernnavn, innhold og samhold i organisasjonen.

Derfor har de i månedsvis hatt en masse samlinger der de ansatte har vært tatt med på råd for hva som kan forbedres med det fusjonerte IT-konsernet.

De ansatte har blitt tatt med i prosessen når det gjelder å lage kjerneverdier. Før jul hadde det blitt holdt 24 workshops med 3000 ansatte. 1500 av de ansatte deltok via nettmøter og 1500 var fysisk tilstede.

EDB ErgoGroup har  også hatt 60 såkalte ”kulturpiloter” som har jobbet med å skape engasjement og samhold i den fusjonerte organisasjonen.

Fjerde største fusjon

Resultatet av dette arbeidet er at Terje Mjøs og resten av ledelsen har fått endret to av fire punkter i forslaget til nye kjerneverdier for IT-konsernet. Mjøs sier krystallklart at dette er ikke noe som skal begraves i en arkivskuff, men de skal implementeres. Ved å gjøre slike grep har han fått medarbeiderne fra mange forskjellige bedriftskulturer til å spille på samme lag.

– Jeg har forbannet meg på at denne prosessen og integrasjonen skal gjøres fra A til Å og ikke stoppe på M, sier Terje Mjøs bastant.

Og det er ingen liten oppgave Mjøs har tatt på seg; fusjonen blir den fjerde største i norsk historie, dersom man vurderer det ut fra antall ansatte.

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com