Spar penger på å velge riktig mobilabonnement

Skal du kjøpe ny mobiltelefon, bør du også sjekke hvilket abonnement som passer for deg. Her er Forbrukerrådets «oppskrift» til forbrukere og mobilbransjen.

Forbrukerombudets råd til forbrukere på utkikk etter ny mobiltelefon er klart:

- Med mindre mobiltelefonen selges med et abonnement som passer godt for ditt forbruk, lønner det seg sjelden å kjøpe slike pakkeløsninger.

– Velger du et abonnement som passer ditt forbruk, er det mye penger å spare, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Etter det Mobizmag.no erfarer har mobilbransjen skjerpet seg etter at Forbrukerombudet kom med sine anbefalinger i fjor høst til forbrukerne.

Djuice «vant» sin egen test

I fjor høst utførte Djuice selv en test der de kåret seg selv som vinner, og hevdet at det i 8 av 10 tilfeller er billigere å kjøpe mobiltelefon og abonnement sammen.

Forbrukerombudet har konkludert med at markedsføringen av testen er villedende og ba Djuice endre markedsføringen.

– Det er et hav av ulike tilbud på mobilmarkedet. Du ikke kan sammenligne bare to tilbud og trekke generelle konklusjoner basert på det, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Sjekk hva som lønner seg

Skal du kjøpe mobiltelefon med abonnement, bør du først sjekke hvilket abonnement som passer best for deg på www.telepriser.no.

Så bør du se om mobilen du ønsker deg selges sammen med dette abonnementet. Hvis ikke, må du vurdere om det lønner seg å kjøpe mobiltelefonen til full pris, eller om det blir rimeligere med et såkalt nedbetalingsabonnement som følger med telefonen.

Kjøp av mobiltelefon til full pris kan innebære en stor engangskostnad. Likevel vil det som oftest totalt sett bli billigere enn å kjøpe en telefon som er bundet til et dyrere abonnement i 12 måneder.

– Mobiloperatørene endrer abonnementene sine hele tiden, og det dukker stadig opp nye kampanjer. For å sikre seg valgfrihet i dette markedet, bør forbrukeren kjøpe mobiltelefon og abonnement hver for seg, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Legg igjen en kommentar