TEST: God HTC Radar i mellomklassen

HTC Radar er en god Windows Phone i mellomklassen, og kan anbefales. Men HTC er HTC selv i tvangstrøye.

Så har jeg steget ned av hesten og fått en ny HTC-telefon til test. HTC Radar har Windows Phone 7.5 operativsystem og er av god HTC-kvalitet.

Etter en noe skuffende test av HTC Trophy var jeg ikke særlig optimistisk når jeg startet, men dette er en helt ny opplevelse. For det første kommer operativsystemet på norsk og de intuitive løsningene av oppsett og bruk gjorde at jeg kom veldig fort i gang.

Selve telefonen er det vi i dag kaller en telefon i mellomklassen. Ved første øyekast ligner den mistenkelig på HTC Desire, men uten knapper. Telefonen har 3,8 tommer berøringsskjerm og har den velkjente HTC designen laget av et metallstykke.

Med en prosessorhastighet på 1 GHz og 8 GB hukommelse totalt, får Windows Phone 7.5 myk og god respons i alle operasjoner. «Zooming» er det mykeste jeg noen gang har sett på en telefon.

Telefonen har med 7.5 også fått multitasking. Det virket noe tilfeldig hvilke oppgaver som levde videre i bakgrunn og hvilke som stoppet, noe jeg ikke fant ut av.

To kameraer et 5 megapikslers kamera med F2.2-linse, LED-blits og et VGA frontkamera. Frontkameraet tar også 720p HD videoopptak. Hovedkameraet ga overraskende gode bilder ved forholdsvis dårlig lys.

Batterikapasiteten er 1520 mAh dette vil i praksis si at telefonen må lades hver kveld og holder godt og vel en utvidet arbeidsdag ved normal bruk. Telefonen har alle kommunikasjonsmetoder som forventes når det gjelder Bluetooth, trådløstnett, 3G osv.

Kort fortalt består Windows Phone grensesnittet av en startside og en oversiktsside. Innholdet på startsiden er et sett med ruter hvor hver rute har et sett med funksjoner. For eksempel finnes en rute personersenter, her får du tilgang til alle kontaktene dine. Dette gjelder sosiale medier, ringing sende SMS osv.

Startsidens innehold skreddersys av den enkelte bruker og består av funksjoner (senter), app-er osv. som overføres fra oversiktssiden og arrangeres etter eget ønske.

Telefoner som har Windows Phone OS er underlagt strenge regler fra Microsoft. Dette innebærer at alle disse telefonene vil være tilnærmet like å betjene. Dette har klare fordeler, men det er ikke rom for oppfinnsomhet som for eksempel Sense. Hardware er og underlagt begrensninger for eksempel er SD-kort ikke tillatt.

Konklusjon

HTC Radar er en god Windows Phone i mellomklassen. Settet av applikasjoner som følger med dekker de enkle behovene. App-ene som føler med er standard Microsoft som Office, Explorer 9, Outlook, Zune osv. På Markedplace senteret er det et stadig økende antall app-er tilgjengelig, men selvfølgelig ikke noe tilnærmet det som finnes for Android og iPhone. Vil du være med fra begynnelsen på Windows Phone, og har et budsjett på cirka 3000 kroner, så er HTC Radar absolutt å anbefale. Grei til businessbruk er den sikkert også.

Pluss 🙂

 • God HTC design, telefonen er godt bygget
 • God skjerm
 • Kamera

Minus 🙁

 • Oppdatering av OS skjer via PC med Zune (ikke direkte over nettet)
 • Litt ustabile applikasjoner og OS
 • Lite hukommelse

Vurdering: [Rating:4/6]

 

3 kommentarer om “TEST: God HTC Radar i mellomklassen

 1. Står det ikke mer om WP7 enn om HTC Radar i testen?

  Hva menes med ustabile apper og OS? WP7 kan være mer stabilt enn enkelte Android-telefoner.

  Tror Trond får sende WP7 telefonene til meg, så skal jeg teste dem. 😀

 2. Skjer OS oppdateringer via Zune på alle Windows Phone modeller, og ikke over OTA?

  Det er isåfall tragisk…

 3. …og der kom det en oppdatering til Nokia Lumia 800. Varselet kom automatisk på mobiltelefonen, men selve oppdateringen måtte gjøres via en Windows PC med Zune.

  Zune var en nesten 300MB stor installasjon, men når det først var installert (måtte installeres på jobb PC da jeg har huset fullt av Mac’er), så gikk oppgraderingen helt greit for seg.

  Dette minner om iPhone pre-iOS5. Skjønner ikke hvorfor ikke Microsoft har laget en OTA løsning alla Android og iOS5.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com