Vollvik til krig etter å ha fått konkursbegjæring

LUDO mobile er begjært konkurs av Ventelo. Idar Vollvik mener derimot at Ventelo over lang tid har overfakturert LUDO. Nå truer han Ventelo med å slå dem konkurs!

Mobizmag.no har gjort flere forsøk å komme i kontakt med Idar Vollvik i forbindelse med at vi i morges skrev at mobiloperatøren LUDO, som eies av Idar Vollvik, er begjært konkurs av Ventelo. Dette skjer etter at de har mellom 15 og 20 millioner kroner til gode hos LUDO.

Vollvik har ikke besvart våre henvendelser.

På Facebook har Idar Vollvik derimot skrevet dette som kommentar til dagens oppslag i media om konkursen:

Ludo Mobil AS, er et datterselskap av Ludo Group AS, og har ansvaret for den norske mobilvirksomheten. Ventelo hevder at Ludo Mobil skylder dem penger, mens det i realiteten er motsatt. Ventelo har over lang tid overfakturert Ludo.

Dette har sammenheng med at Ludo har en avtale som skal gjenspeile de innkjøpskostnader som Ventelo har. Ludo oppdaget ved en tilfeldighet at Ventelo hadde fått lavere innkjøpskostnader enn det de hevdet overfor Ludo, uten å la Ludo få tilsvarende reduksjon i prisen. Ludo påpekte dette til Ventelo, og har krevd å få kreditert det overfakturerte beløpet. Hensyntatt dette faktum, er det Ventelo som skylder Ludo penger.

Dersom ikke Ventelo krediterer dette beløpet umiddelbart, og trekker tilbake konkursbegjæringen, vil Ludo svare med samme mynt, dvs. å begjære Ventelo konkurs. Vi finner oss ikke i en slik behandling som vi har vært utsatt for av Ventelo.

Vi tror at motivet for Ventelo ved å forsøke å få Ludo konkurs, er at de slipper å kreditere overfaturert beløp.
Ventelo er nå i ferd med å bli solgt til oppkjøpsfondet EQT, kontrollert av den rike og mektige Wallenberg familien i Sverige, og vi er ikke så sikker på at Ventelo har opplyst til EQT at det er en strid om prisen på leveransene. Basert på at slike selskaper som Ventelo ofte verdsettes til 6-8 ganger EBITDA, så kan det hende at EQT har betalt opp mot kr. 150 mill. for mye for Ventelo bare basert på faktureringen til Ludo.

Dersom Ventelo har operert på samme måte mot andre kunder, kan det hende at den prisen som er oppnådd for Ventelo, er flere hundre millioner mer enn den burde være. Det er derfor svært mye penger som står på spill her, og Ludo blir et uskyldig offer her.

Vi gir oss imidlertid ikke så lett, og vil kjempe til siste stund for at rettferdigheten skal seire og sannheten komme frem. Ventelo har over langt tid presset Ludo, og drevet oss fra skanse til skanse, og nå begjærer de oss konkurs.
Som sagt, vi kommer ikke til å gi oss uten kamp.

Vi er nå i forhandlinger med en annen leverandør, skriver Idar Vollvik.

En kommentar om “Vollvik til krig etter å ha fått konkursbegjæring

  1. Ja, OK. Lykke til med det, Vollvik.
    Dette er dessverre ikke første gang det er «nære på».

    Hvis man vil unngå konkurs, så kanskje man burde melde dette tidligere. Mulig det er gjort, men jeg har iallfall ikke fått det med meg…

Legg igjen en kommentar