Lokkes i ulykke med spill for Android

IT-året 2012 har startet med farlige mobilapplikasjoner, ifølge Symantec. Her er noe av det du trenger å passe deg for når du bruker mobilen.

Starten på 2012 forsterker trendene fra fjoråret. Mobile trusler fortsetter å øke. Symantec peker i en pressemelding på noen av de seneste programmene og mobilapplikasjonene som er laget spesielt for å angripe mobilbrukere.

Symantec spådde i desember 2011 at mengden skadelige programmer rettet mot smarte telefoner vil øke i 2012. Allerede i løpet de første ukene av 2012 ser man at denne trenden ser ut til å stemme. Symantec har bare i januar oppdaget tre nye skadelige program og applikasjoner, skapt for å angripe lykkelig uvitende mobilbrukere.

Spill-apper har blitt funnet på Android Marketplace som lokker mobilbrukere til å laste ned det som ser ut til å være populære og kjente spill for mobiltelefonen, som i virkeligheten er bedrageriapplikasjoner. Symantec kaller disse applikasjonene for Android.Steek. Les mer om de farlige spillapplikasjonene.

I Frankrike er det oppdaget en ny type skadelig kode som retter seg mot smarttelefoner, og som blant annet får mobilen til automatisk å sende SMS til et nummer som gir nettkriminelle adgang til din mobiltelefon. Liknende skadelig kode kan enkelt skapes til det norske markedet. Les mer om den skadelige koden.

Symantec har også oppdaget en metode hvor nettkriminelle utnytter for eksempel de som søker etter videomateriale via mobilen, ved å tvinge dem til å registrere informasjon for å kunne se videon. Metoden, som kalles for ”One-click-fraud” ble oppdaget allerede i 2011, men ser nå ut til å ha blitt utviklet ytterligere. Les mer om denne typen mobiltrussel.

Hvis du vil føle deg litt tryggere med mobilen, kan du ha glede av disse sikkerhetstipsene:

  • Still inn en låsfunksjon på mobiltelefonen med en firesifret kode som bare du kjenner til
  • Installer en sikkerhetsløsning som beskytter din mobiltelefon
  • Kontroller nøye hvilken informasjon hver applikasjon du laster opp ber om – vil du for eksempel at en spill-leverandør skal ha tilgang til din e-post og ditt mobilnummer?
  • Spar ikke sensitiv informasjon på din mobiltelefon – slikt som innloggingsinformasjon til din nettbank, pinkoder til dine kredittkort etc.
  • Unngå å «jailbreake» din mobiltelefon
  • Sikkerhetskopier bilder, musikk og andre verdifulle filer du har på din mobiltelefon
  • Last ikke opp applikasjoner som du ikke kjenner deg helt sikker på, og som du har fått tilsendt via e-post eller SMS – disse kan være skadelige.

 

 

Legg igjen en kommentar