Datametrix fikk gigantavtale med Statnett

Datametrix har undertegnet en rammeavtale med Statnett til en verdi av mellom 70 og 100 millioner kroner. Avtalen omfatter leveranse av nettverkstjenester og produkter.

I tillegg kommer relaterte konsulenttjenester og vedlikehold. Den har en varighet på 3 pluss 1 år.

Avtalen er en av Datametrix sine største enkeltavtaler, og er vunnet i konkurranse med en rekke andre ledende aktører i markedet.

Store forventninger

– For Datametrix er dette en svært viktig avtale. Den har stor verdi både som referanse og rent økonomisk. Statnett er en prestisjekunde, og vi ser frem til et spennende, utfordrende og berikende samarbeid i årene fremover, sier administrerende direktør Svein Lerkerød (bildet) i Datametrix.

Statnett har store forventninger til Datametrix: – 

Vi valgte Datametrix fordi de har sterk kompetanse på nettverksteknologi, samtidig som de både har
teknologisk og forretningsmessig forståelse og stort engasjement. Vi har store forventninger til Datametrix sin bistand, sier konserndirektør Peer Olav Østli i Statnett.

Nytt bygg – nye nettverk

Statnett vil i 2013 etablere seg i nytt hovedkontor i Nydalen i Oslo. Flyttingen innebærer et vesentlig løft også når det gjelder ulike typer IT- og samhandlingsløsninger.

Mye av rammeavtalen med Datametrix vil utnyttes for å få opp nødvendige trådløse nettverksløsninger til selskapet tar lokalene i bruk.

De tekniske løsningene omfatter svitsjer, rutere, trådløse nett, sikkerhetsløsninger og øvrige datasenterløsninger. Løsningene skal for øvrig også benyttes til typiske”intelligent bygg”-funksjoner som styring av lufting og kjøling. Alt det tekniske utstyret vil bære Cisco-logo.

Rammeavtalen er den andre på rad med Statnett for Datametrix.

Legg igjen en kommentar