NetCom reduserer mobilprisene i øst

NetCom gjør det billigere og tryggere å bruke mobilt internett i utlandet, og kutter nå surfeprisene i Thailand, Tyrkia og Russland. Også ringeprisene reduseres.

NetCom introduserer pakkepriser og full kostnadskontroll i Thailand og Tyrkia, og innlemmer samtidig Russland i ordningen som allerede eksisterer for EU-land og Sveits.

– Det bør ikke være nødvendig for ferierende nordmenn å endre mobilvaner i utlandet. Våre kunder skal ikke frykte sjokkregninger etter en utenlandstur, og derfor reduserer vi mobilprisene og innfører en prismodell som gir kontroll over mobilregningen i stadig flere land. Den siste prisreduksjonen er første ledd i priskutt utenfor Europas grenser, sier Anders Tillander (bildet), direktør for privatmarkedet i NetCom.

Kunden varsles
Mobilsurfing i Thailand og Tyrkia koster nå 79 kr for en datakvote på 20 MB. Den samme prisen og datokvoten gjelder også for bruk av mobilt bredbånd. I Russland er prisen den samme som i EU-sonen; 39 kr for 20 MB mobilsurfing og 79 kr for 50 MB bruk av mobilt bredbånd.

Ordningen er operatøruavhengig og gjelder for samtlige mobilnett i de tre landene. Når pakken er brukt opp, varsles kunden og gis mulighet til å fylle på surfekonten med en ny pakke megabytes.

Reduserer ringeprisene
Parallelt med å redusere surfeprisene i utlandet, jobber NetCom kontinuerlig med å forhandle frem avtaler med utenlandske operatører slik at også ringeprisene kan senkes.

– Vi skal ha attraktive mobilpriser i utlandet, og vi har begynt på reisen mot lavere ringe- og SMS-priser også utenfor Europa. Med den siste prisreduksjonen i Russland kan våre kunder ringe fra Beringstredet til Gibraltarstredet for 3,39 kroner i minuttet, et område som strekker seg over 12 tidssoner, sier Tillander.

From Russia with love …
Ringeprisene i Russland har tidligere variert mellom operatører, der det før kostet fra 25 kr til 55 kr i minuttet å ringe.

Nå koster det 3,39 kr i minuttet for alle operatører, den samme prisen som er innført i EU-land.

Også i Thailand reduseres ringeprisene betydelig, fra ca 14 kr til 6,99 kr i minuttet for samtlige operatører.

FAKTA

  • NetCom setter ned prisene på utenlandssurfing i Thailand, Tyrkia og Russland, og innfører samtidig en prismodell som gir kontroll over mobilregningen.
  • I Thailand og Tyrkia koster en surfepakke 79 kr for mobilsurfing og bruk av mobilt bredbånd, og gir tilgang på 20 MB.
  • Når surfepakken er brukt opp, varsles kunden via SMS. Kunden får da tilbud om å fortsette surfingen mot å kjøpe ny pakke på 20 MB.
  • Ordningen er operatøruavhengig og gjelder for samtlige mobilnett i de tre landene.
  • De reduserte prisene gjelder for alle NetCom-abonnementer, med unntak av Kontant og YoungTalk, samt de mobile bredbåndsabonnementene S, M, L og XL.
  • For bedriftsmarkedet koster surfepakkene 159 kr (eks. mva.) og inneholder 50MB for mobilsurfing mobilt bredbånd i Thailand og Tyrkia.
  • I Russland blir prisen den samme som i EU-sonen; 39 kr for 20 MB mobilsurfing og 79 kr for 50 MB bruk av mobilt bredbånd for privatkunder. Prisen for bedriftskunder er 59 kr (eks. mva.) for 50 MB mobilsurf og 99 kr (eks. mva.) for 100 MB surfing med mobilt bredbånd.
  • I resten av verden gjelder den tidligere innførte kostandskontrollen, der kunder får et SMS-varsel når dataforbruket nærmer seg 495 kr. Tilgangen til internett stoppes når beløpsgrensen er nådd.

Legg igjen en kommentar