Facebook-bruk på mobilen har ikke tatt av

Bare 2 av 10 nordmenn besøker Facebook via mobilen hver dag. Og det er ikke de yngste som er mest på Facebook via mobiltelefonen.

Det viser en landsomfattende undersøkelsse som er utført for mobilselskapet Chess.

– Tallene er mye lavere enn det vi hadde trodd, spesielt med tanke på at smarttelefoner er blitt allemannseie og at rundt 2,5 millioner nordmenn er på Facebook, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

Han understreker imidlertid at surfing på nett via mobiltelefon har langt høyere tall.

Stort potensial på mobile plattformer

– Undersøkelsen handler utelukkende Facebook, ikke hvorvidt mobilbrukerne surfer på andre nettsteder og nyhetsportaler. Nettbruken har eksplodert blant mobilbrukerne de siste årene, og undersøkelsen illustrerer at Facebook fortsatt har et stort potensial på mobile plattformer. Facebook har kanskje blitt den viktigste kanalen for å dele opplevelser med andre,  sier Alvær.

Slår man sammen daglige og ukentlige besøk på Facebook blir tallene noe høyere. Da øker Facebook via mobil fra 20 prosent av befolkningen daglig til 35 prosent ukentlig.

Voksen «ungdom» bruker mest

De fleste tror kanskje at det er de yngste som er mest ivrige på Facebook med mobilen. Slik er det ikke.

– Aldersgruppen 25 til 39 år er i en særklasse hvor mer enn 42 prosent av disse oppgir at de flere ganger om dagen besøker Facebook med mobilen, sier Alvær.

Han hadde ventet at aldersgruppen 18 til 24 år ville bli avslørt som mobile superbrukere av Facebook. I denne aldersgruppen er det 35 prosent som daglig besøker det sosiale nettstedet med mobiltelefonen.

I aldersgruppen 40 til 59 år synker besøkstallet til drøyt 10 prosent.

Få «eldre» bruker Facebook på mobilen

– Dette er en relativt bred aldersgruppe og vi regner med at det er mange superbrukere opptil 50 år. Deretter går interessen for Facebook kraftig ned. Dette samsvarer godt med for eksempel dagens 60-åringer hvor bare litt mer enn fire prosent oppgir at de daglig besøker Facebook via mobiltelefonen, sier Alvær.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com