PT-ledelsen i møte med iCalls for kriseløsning

Denne uka var toppledelsen i Post- og teletilsynet i møte med iCalls, og fikk høre daglig leder Terje Klunglands løsning på telekrisen. Med denne kan du ringe uten GSM-dekning!

Kristiansandsfirmaet har lansert en ny app til smarttelefoner som verdifull reserveløsning ved problemer i mobilnettet, noe det har vært mye av de siste ni månedene.

Les også: Denne app-en kan eliminere telefonikrisen

– Jeg blir provosert av å høre GSM-operatørene si at det ikke finnes backup-løsninger til GSM-nettet. I nødsituasjoner er muligheten til å kunne ringe helt avgjørende, sier Terje Klungland.

Ring uten GSM-dekning

Gründeren presenterte iCalls, en selvutviklet app til smarttelefoner som gjør det enkelt å ringe og motta samtaler på mobiltelefonen selv uten GSM-dekning. Tjenesten kombinerer IP-telefoni med det vanlige mobilabonnementet, og lar deg ringe via 3G og trådløse nett.

– Det var ingen tvil om at PT-ledelsen lyttet til det som ble sagt.  Jeg føler de så at backupen til GSM-nettet ligger i internettet. PT har en svært oppegående gjeng på dette fagfeltet, og de så umiddelbart mulighetene iCalls gir, sier Klungland.

Virker via trådløst

Når mobiloperatørene sliter som mest med ustabilitet i talenettet, er som regel internettet uberørt.

– Hvorfor ikke bruke internett til å prate via, spør Klungland.

iCalls forstyrrer ikke mobilabonnementet, men virker sammen med det som en tilleggsløsning. Dermed omgår mobilbrukerne problemer hos Telenor, NetCom og andre når «Dagmar» eller «Emil» skaper krisestemning i distrikts-Norge.  Det er ikke nødvendig å bytte nummer, operatør eller abonnement.

Spesiell tjeneste

Klungland sier han forstår at iCalls kan minne om andre lignende IP-telefoniløsninger, men er overbevist om at folk snart vil forstå at iCalls er noe helt annet.

– Du kan ringe til hvilken som helst telefon i hele verden, ikke bare iCalls-brukere.  Du kan ringe norske nødnummer med iCalls.  Du viser alltid eget mobilnummer når du ringer ut via iCalls, og kan motta samtaler via IP til ditt eget mobilnummer.  Forbruket faktureres etterskuddsvis, og iCalls kombinerer IP og GSM i samme app. Dette er bare noen av fordelene med iCalls, i følge Klungland.

En kommentar om “PT-ledelsen i møte med iCalls for kriseløsning

  1. Dette betyr med andre ord at alle i utkant norge som stort sett blir rammet av disse stormene må ha en androide eller iphone? Tviler vel på at majoriteten der ute har det.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com