Leverte nasjonalt nettverk til Altibox

Huawei har levert et nasjonalt optisk backbone-nett til Altibox i Norge. Nettet, som har en kapasitet på 16 Tbit/s (terrabit per sekund), vil bli tatt i bruk av Altibox tidlig i andre kvartal.

I mai i fjor ble Huawei valgt av Altibox som eneste leverandør til å bygge deres nasjonale optiske transport backbone, samt Altibox sine partneres metro-nettverk med Huaweis DWDM-løsninger.

Det avanserte transmisjonsnettet vil gjøre Altibox i stand til å gi sluttbrukerne erfaring med raskt voksende tjenester som krever høy båndbredde (GE til hjemmet), slik som video-on-demand, Internett-tilgang, High Definition-TV, videokonferanser og spill.

Ende-til-ende-løsning

Huawei er store på DWDM-løsninger globalt. I omfang av denne kontrakten leverer Huawei ende-til-ende-løsninger gjennom sin utbredte NGWDM-platform, inkludert Access, Metro og Long Haul DWDM.

Altibox sitt nasjonale optiske nettverk strekker seg gjennom sørlige deler av Norge.

Det optiske transportnettet gjør Altibox i stand til å møte fremtidens krav til nettverksevolusjon for å støtte ekspansjon i virksomheten, samt forbedre drift og møte kostnadsmål.

Vil skape nye verdier

− Med vår ende-til-ende-portefølje med løsninger for fastnettet har vi vært i stand til å matche kravene til Altibox sin nettverksutvikling og raskt skape verdier som gir fordeler for Altibox sin virksomhet. Vi er glade for å ha tatt dette samarbeidet et skritt videre og vi vil fortsette å arbeide tett sammen, sier Mao Haohui, Country Manager i Huawei Norge.

Moderniserer nettet

− For å styrke vår markedsposisjon innen bredbånd, TV og integrerte løsninger,  moderniserer vi, og vi vil fortsette å bygge ut vår optiske infrastruktur. I tillegg har vi også tenkt til å bruke kostnadseffektive Huawei DWDM-løsninger i våre metro-nettverk for å øke båndbredde og redundans, samtidig som vi reduserer kostnadene. Huawei er valgt som eneste leverandør av DWDM-løsninger basert på deres svært skalerbare, fleksible Transport & Service-plattformer med lav OPEx som oppfyller våre kunders behov, sier Tore Kristoffersen, CTO i Altibox.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com