Startet etterforskning av Apple-fabrikker

Apple offentliggjorde i dag at Fair Labor Association på forespørsel fra Apple vil gjennomføre egne, frivillige inspeksjoner og etterforskning av Apples leverandører av sluttmonteringstjenester.

Dette gjelder også Foxconn-fabrikkene i Shenzhen og Chengdu i Kina, som har vært mye omtalt i media på grunn av sine dårlige arbeidsforhold.

En gruppe med eksperter på arbeidernes rettigheter, ledet av FLA-formann Auret van Heerden, begynte med de første inspeksjonene mandag morgen ved fabrikken i Shenzhen, som er kjent som Foxconn City.

Ble med i januar

I januar ble Apple det første teknologiselskapet som ble tatt inn i Fair Labor Association.

FLA utfører uavhengig tilsyn og kontroll for å sikre at FLAs standarder for arbeidsplasser følges alle steder der produktene til FLA-selskaper lages.

Vil ha uavhengig gjennomgang

– Vi mener at arbeidere, uansett hvor de er, har rett til et trygt og rettferdig arbeidsmiljø. Vi har derfor bedt FLA om å utføre en uavhengig gjennomgang av våre største leverandører,» sier Apple-sjef Tim Cook.

– Inspeksjonene som nå er i gang, er de første av sitt slag i elektronikkbransjen når det gjelder både skala og omfang, og vi setter pris på at FLA har gått med på det uvanlige trinnet det er å identifisere fabrikkene i rapportene sine, sier Cook.

Skal intervjue tusenvis av arbeidere
Som en del av den uavhengige gjennomgangen vil FLA intervjue tusenvis av ansatte med spørsmål om arbeids- og boforhold, inkludert helse og sikkerhet, lønn, arbeidstid og kommunikasjon med ledelsen.

Gruppen fra FLA vil inspisere fabrikkene, boligene og andre fasiliteter, og de vil utføre en grundig gjennomgang av dokumenter knyttet til prosedyrer for alle deler av ansettelsesforholdene.

Full gjennomgang
Apples leverandører har lovet å samarbeide med FLA fullt ut, og å gi dem ubegrenset tilgang til sin virksomhet. Resultatene og anbefalingene fra FLA etter den innledende evalueringen vil bli lagt ut på nettstedet deres www.fairlabor.org tidlig i mars.

Lignende inspeksjoner vil bli utført ved Quanta- og Pegatron-fabrikkene senere i vår.

Når arbeidet er ferdig, vil FLAs evaluering dekke fabrikkene der mer enn 90 prosent av alle Apple-produkter settes sammen.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com