Slik dater tenåringer med SMS og Facebook

En ny undersøkelse fra Ericsson ConsumerLab på Valentines Day viser at bruken av SMS og Facebook har endret dynamikken når ungdom dater.

Undersøkelsen viser at tenåringsforhold starter med endret Facebook-status, at  SMS er topp, men ingenting slår ansikt til ansikt.

Dagens ungdom mener at mobilen er et sosialt verktøy, slik røyking en gang var …

Ericsson mener tenåringers kommunikasjon og sosialisering med hverandre har stor betydning for fremtidens teknologi og teknologiske enheter. Ericsson ConsumerLab har kartlagt hvilke implikasjoner dette vil få.

Bruker SMS og Facebook hele tiden

– Adferden er dynamisk og endres i de forskjellige livsfasene. Tenåringer begynner å bruke kommunikasjonsverktøy på samme måte som voksne når de blir eldre. De vil fortsette å bruke ”deres” verktøy som SMS, Facebook og videochat, samtidig som de ser behovet for å bruke samtale og e-post når de går inn i neste livsfase, sier seniorrådgiver Ann-Charlotte Kornblad i Ericsson ConsumerLab.

Undersøkelsen viser at den generelle bruken av SMS og Facebook har endret dynamikken når tenåringer dater. Den største endringen er i fasen når målet er å be den andre personen på date. Tenåringer møter likevel potensielle romantiske partnere ansikt til ansikt.

Telesamtaler er noe for «gamlinger»
En annen endring er at oppdatering av Facebook-status til ”I et forhold” eller ”Singel” nå blir sett på som en offisiell erklæring blant venner.

SMS er fremdeles tenåringenes valg når ansikt til ansikt-kommunikasjon ikke er mulig. De anser telefonsamtaler mer egnet for voksne.

Kidsa vil ha smarttelefon
Rapporten viser at andelen smartmobiler og tradisjonelle mobiler er den samme for 17-åringer, men 13-åringer er vesentlig mer interessert i å anskaffe seg en smartmobil hvis de ikke allerede har en.

Studien bestod av nesten 2000 respondenter og involverte et representativt utvalg av 20 millioner mennesker mellom 13 og 17 år, representativt for hele USA.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com