Får raskere og bedre mobile bredbåndstjenester

Alcatel-Lucent skal hjelpe Telenor med å forbedre kvaliteten på 3G mobilt bredbånd for abonnenter i Europa og Asia. Dette vil gi nye mobiltjenester.

De kan dermed tilby nye tjenester til forbruker- og bedriftsmarkedet.

Europeiske og asiatiske mobilabonnenter hos Telenor kan nyte krystallklar tale og hurtig 3G mobilt bredbånd takket være implementasjon av småcelle-teknologi fra Alcatel-Lucent.

Global rammeavtale

Under en ny global rammeavtale får Alcatel-Lucent mulighet til å forsyne Telenor med småcelle basestasjoner.

Slike celler kan brukes til å forbedre mobildekning i hjem, kontorlokaler og på offentlige steder i de 11 landene Telenor opererer, i Skandinavia, sentral- og øst-Europa, og Asia.

Femtocelle-teknologi

Alcatel-Lucents småcelle, eller femtocelle basestasjoner utvider nettverk og forbedrer dekning i områder der dekning tradisjonelt er dårlig, for eksempel ved at bygninger svekker kvaliteten på mobilsignaler.

Cellene kan også bygges ut i fjerntliggende områder langt borte fra tradisjonelle basestasjoner, eller i sterkt trafikkerte og travle strøk, som kjøpesentre og flyplasser, der menneskemengder med mobiltrafikk kan bidra til å svekke kapasitet og dekning.

Skal levere nye tjenester

I tillegg til økt dekning og høyere samtalekvalitet, kan nye tjenester utnytte informasjon i femtocellene selv, slik som at en mobilenhet befinner seg i nærheten av en celle. Hjemme kan det for eksempel være at foreldrene får en tekstmelding med beskjed når barna har kommer hjem fra skolen.

I profesjonell sammenheng kan ansatte få praktisk informasjon når mobilenheten ankommer jobben, kanskje med dagens tilbud fra kantina. I takt med at slike tjenester utvikles kan Telenor levere nye muligheter til forbrukere og virksomheter.

Få egen «celle» hjemme

Som en del av avtalen kan Alcatel-Lucent levere sin ende til ende femtocelle teknologi som bygger på 9360 Small Cell, inkludert 9361 Home Cell, 9362 Enterprise Cell og 9366 Small Cell Gateway.

Løsningen inneholder et administrasjonssystem som kombinerer Alcatel-Lucent Wireless Management System, Wireless Provisioning System og Home Device Manager.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com