Lynrask dataoverføring for lange avstander

Cisco har gjennomført en 100 gigabit/s dataoverføring over 3000 kilometer, og det uten bruk av av ekstra signalforsterkere.

Selskapet har dermed  gjennomført en demonstrasjon av Ciscos Ultra Long-Haul Coherent 100G DWDM-teknologi, og fått denne validert av EANTC, europeisk senter for avansert nettverkstesting.

Ekstremt

– Med denne teknologien kan vi levere 100 gigabit/s samband opp mot avstander på 3000 kilometer, over optiske transportnett som opprinnelig var bygd for maksimalt 10 gigabit/s bølgelengder, uten behov av regenerering eller ekstra forsterkere, sier Bjørn Andreas Wentzel, sjef for operatørsegmentet i Cisco Norge.

Oppkjøp gjorde det mulig

– Det er avansert signalprosesseringsteknologi som ble tilgjengelig etter oppkjøpet av CoreOptics i 2010 som gjør dette mulig. Samme teknologi ser vi for oss også vil muliggjøre 400 gigabit/s og 1 Terrabit/s over hver optiske kanal i slike nett. Normalt vil det være mulig å overføre opptil 40 eller 80 optiske kanaler på en og samme fiber, sier Wentzel.

Legg igjen en kommentar