Lynrask dataoverføring for lange avstander

Av
Oppdatert: 24. februar, 2012
Ciscos Ultra Long-Haul Coherent (1)

Cisco har gjennomført en 100 gigabit/s dataoverføring over 3000 kilometer, og det uten bruk av av ekstra signalforsterkere.

Selskapet har dermed  gjennomført en demonstrasjon av Ciscos Ultra Long-Haul Coherent 100G DWDM-teknologi, og fått denne validert av EANTC, europeisk senter for avansert nettverkstesting.

Ekstremt

– Med denne teknologien kan vi levere 100 gigabit/s samband opp mot avstander på 3000 kilometer, over optiske transportnett som opprinnelig var bygd for maksimalt 10 gigabit/s bølgelengder, uten behov av regenerering eller ekstra forsterkere, sier Bjørn Andreas Wentzel, sjef for operatørsegmentet i Cisco Norge.

Oppkjøp gjorde det mulig

– Det er avansert signalprosesseringsteknologi som ble tilgjengelig etter oppkjøpet av CoreOptics i 2010 som gjør dette mulig. Samme teknologi ser vi for oss også vil muliggjøre 400 gigabit/s og 1 Terrabit/s over hver optiske kanal i slike nett. Normalt vil det være mulig å overføre opptil 40 eller 80 optiske kanaler på en og samme fiber, sier Wentzel.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>