Slik tar du betalt med iPhone eller iPad

Svenske iZettle lanserte nylig sin betalingstjeneste for iOS i hele Norden. Vi har prøvd kortleseren og app-en som gjør deg til ett vandrende kassaapparat.

Du kan bruke iZettle som privatperson eller bedrift.

Som privatperson må du identifisere deg med en Facebook konto, og begynne å overføre penger fra venner og bekjente med din iPhone. Kjekt hvis du legger ut for kinobilletter, middag eller lignende.

Vandrende kassaapparat
Men det er bedriftsdelen sammen med en iPad som virkelig er interessant. Via websidene til iZettle kan du lage deg et vareregister som så havner på iPad-en som ikoner du kan velge, med illustrerende ikon du selv laster opp. Du kan også legge inn faste rabattsatser.

Redaksjonen har testet iZettle i en uke, og løsningen fungerer svært bra.

Kunden putter i kortet sitt i adapteren og signerer for transaksjonen rett på skjermen. Legger kunden i tillegg inn sin mailadresse så får kunden en lekker kvittering med din bedriftslogo rett i mailboksen sin.

Fra iZettle websidene kan du så hente ut alle regnskapsbilag du trenger for transaksjonene utført. Pengene kommer inn på din konto noen dager senere.

Kostnader
Det mest geniale med løsningen er dog ikke teknologisk, men prismessig. Løsningen koster deg ingenting å ha. Du får til og med tilsendt kortleseren gratis.

Kostnaden er direkte knyttet til bruk. iZettle tar kroner 1,50 i gebyr pr. transaksjon, samt 2,75 prosent av totaltransaksjonen.

Du skal ha mange transaksjoner før det lønner seg å leie en tradisjonell kortleser.

Sikker løsning
Løsningen støtter VISA og Mastercard, følger Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS) og er EMV godkjent.

Her kan du laste ned

iTunes App Store.

Legg igjen en kommentar