10 gode Windows Phone apps du må ha

Etter at Microsoft gikk i partnerskap med Nokia har Windows Phone plattformen fått større utbredelse og med det flere apps. Her er favorittene til Mobizmag.no.

Microsoft sitt alternativ til iTunes App Store og Android Market heter Windows Phone Marketplace. Selv om de foreløpig ikke kan konkurrere på antall apps tilgjengelig, opplever de en eksposiv vekst. Bare de siste tre månedene har antallet apps tilgjengelig doblet seg, og nærmer seg nå 70 000 apps.

Kvantitet er som kjent det ikke som kvalitet, og siden de fleste av oss likevel i hovedsak bare bruke 10 applikasjoner i dagliglivet har vi her listet opp de 10 applikasjonene vi i redaksjonen bruker mest på Windows Phone plattformen.

Trine i Farta (trafikanten)
Reiser du kollektivt i Stor-Oslo området, er dette en må-ha applikasjon. Her får du real-time oppdateringer på buss, trikk, T-bane og tog. Ønsker du maks funksjonalitet går du for PRO versjonen.

Evernote
Evernote er en gratis app som bruker den stadig mer populære skyteknologien til å dele alt du skriver på alle enhetene dine. Se også vår artikkel om Evernote.

Frost (Yr.no)
Ja, en vær-app. Det finnes utallige vær-apps, men Frost er vår favoritt. Frost har et enkelt men lekkert grensesnitt, støtte for live-tiles og en veldig bra Yr-integrasjon. Koster 10 kroner, men er verdt det!

Soundhound
Hvilken sang går på radioen? Med Soundhound finner du det ut med et trykk. Mangler desverre den geniale Spotify og YouTube integrasjonen man finner på Android og iOS versjonene.

WiMP / Spotify
Vi teller disse to som en anbefaling. Begge klienter ser lekre ut og fungerer strålende på Windows Phone. Velg den du liker best på andre klienter.

WPodder
For oss som liker å høre på podcasts, har Microsoft gjort det vanskelig ved å ikke tillate nedlasting av podcasts via Zune i Norge(!?), men heldigvis finnes det et bedre alternativ. WPodder er basert på åpen kildekode initiativet gPodder, og fungerer helt strålende. Koster deg 7 kroner, men kan skilte med søk, nedlasting, avspilling, egentlig det meste du kan forvente av en podcast-klient.

Facebook
Selv om Windows Phone har en imponerende integrasjon med Facebook rett ut av esken, kan det være nyttig å ha den offisielle app-en også. Nydelig og lekent grensesnitt, men mangler foreløpig noe funksjonalitet i forhold til sine iOS og Android brødre.

Carbon (Twitter)
Selv om Windows Phone har en ganske grei integrasjon med Twitter rett ut av esken, kan det være nyttig å ha en dedikert app også. Den offisielle er noe av det dårligste vi har sett, så er du avhengig av en god Twitter-klient betaler du gladelig 14 kroner for den beste.

Foursquare
Mens vi er inne på det sosiale, det er høyst diskutabelt hvor mye nytte man får ut av disse innsjekk-tjenestene, men Foursquare verdt en installasjon bare som et designstudie da dette er den lekreste Windows Phone app-en vi har sett hittil.

Trine’s Hangman
Liker du ordspill, så er det få ting som slår det klassiske «hangman» spillet. Her får du online highscore-liste, pen grafikk og mye morro. Ønsker du å bli kvitt reklamen kjøper du PRO versjonen.

Har du flere favoritter?
Kom med forslag i kommentarfeltet, eller diskuter det i forumet vårt.

5 kommentarer om “10 gode Windows Phone apps du må ha

  1. Evernote er bra, men OneNote er bedre. 🙂

    Jeg må si at WP7 kommer med imponerende mye funksjonalitet. Behovet for «en haug med apper» er vesentlig mindre enn på f.eks. Android.

  2. Tips: Shazam er vesentlig bedre enn SoundHound. Kjempevesentlig bedre.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com