Gir deg sikrere app-nedlastning i Mountain Lion

Apple forteller at utviklere skal gjøre seg klare for Developer ID. Det er også godt nytt for deg.

Som kjent er Mac OS X et veldig sikkert operativsystem rett ut av boksen, og det er sjeldent man kjøper antivirus-programvare sammen med en ny Mac. Mountain Lion, som er Apples neste operativsystem, skal gjøre det enda sikrere for deg å laste ned og kjøpe app-er til maskinen din.

Gir bedre sikkerhet

Gatekeeper ble i denne sammenhengen annonsert som en ny funksjon i operativsystemet for et par uker tilbake.

Meningen med denne funksjonen er å gi flere sikkerhetsinnstillinger for brukeren når man laster ned apper både fra Mac App Store, og fra internett.

Du kan velge å tillate nedlastninger kun fra Mac App Store, tillate nedlastninger fra hvor som helst (slik som i dag), eller laste ned apper fra både Mac App Store og internett, men kun de som er laget med en Developer ID.

Legg app-en på nettsiden din

En Developer ID er noe som gis til enhver utvikler av Mac-applikasjoner som gjør at man kan legge til en digital signatur i app-en man lager og distribuerer.

På den måten er ikke utviklere avhengige av å legge ut app-en sin på Mac App Store.

Du kan, for eksempel, legge den eksklusivt ut på nettsiden din for nedlasting, og Gatekeeper vil se at appen likevel er laget av en utvikler med en Developer ID.

Kommer nærmere sommeren

Apple opprettet dette nettopp for at det skulle bli trygt å laste ned programvare til maskinene deres, enten det er via Mac App Store, eller internett.

OS X 10.8 Mountain Lion har ikke fått noen utgivelsesdato, men skal etter all sannsynelighet lanseres til sommeren på Mac App Store.

Legg igjen en kommentar