DAGENS APP: Enestående fotojournalistikk

Eyewitness er en app fra den britiske avisen The Guardian. Hva den gjør er veldig enkelt; den tilbyr noen av de flotteste bildene tatt fra pressefotografer verden over.

Hver dag hele uken legges det ut bilder som er helt særegne og tidvis provoserende. Avisen gir oss en visuell framvisning av aktuelle hendelser. Blant annet vil man få se bilder av eksotisk kultur, krigshverdagen i Midt-Østen, naturfenomen, og dyr.

Dette er bilder som også vises frem i papirutgaven av avisen i serien som heter nettopp Eyewtiness. Disse bildene er tankevekkere, men det viktigste er at den kan fortelle deg nyheter du sannsyneligvis ikke hadde lest om ellers.

Appen gir også nyttige funksjoner for de fotointresserte. Hvert bilde inneholder tips fra fotografen selv til hvordan han/henne klarte å ta blinkskuddet. De beskriver ofte blenderåpning, lukkerhastighet, ISO, type objektiv og ekstrautstyr som ble brukt osv.

I tillegg vil en beksrivelse av bildet også kunne vises fram på skjermen, for å fortelle mer om hva du faktisk ser. Du kan velge å skjule disse informasjonsboksene, samt klype for å zoome inn og ut av bildet. Det er også mulighet for å lagre bilder som favoritter, samt dele dem på Facebook, Twitter og via mail.

Eyewitness finnes gratis som en offisiell app til iPad på App Store, men det er mulig å laste ned en uoffisiell versjon for Android-brukere. Dersom du ikke har noen av delene kan du også se bildene via nettsiden til The Guardian.

Her kan du laste ned

Android

iTunes

 

 

Legg igjen en kommentar