Hun blir ny toppsjef i HP Norge

Anita Krohn Traaseth (40) har i dag blitt utnevnt til administrerende direktør for IT-selskapet HP Norge.

Hun overtar som toppsjef for Norges ledende IT-leverandør med mer enn 4 milliarder i omsetning, ca. 450 medarbeidere og så godt som alle store offentlige og private virksomheter i Norge på kundelisten, direkte eller via partnere.

Hun tiltrer sin nye rolle 2. april.

Lang fartstid i bransjen

HP Norge sier i en pressemelding at Krohn Traaseth vil fokusere på å styrke selskapets brede portefølje av hardware, software og tjenester, samt videreføring og forsterkning av HPs vekst og ledende posisjon i det norske markedet.

− Krohn Traaseth har mange års fartstid i IT-bransjen og har gjennom lederstillinger i både nasjonale og internasjonale selskaper tilegnet seg god forståelse for bransjen, som er viktig når vi skal levere effektive teknologiløsninger som hjelper personer og bedrifter til å adressere sine utfordringer og forbedre måten de arbeider på. Hennes sterke fokus på vekst og gode lederegenskaper gjør Krohn Traaseth godt rustet til å lede HP Norge fremover, sier Hans Daniels, vice president and managing director for HP General Western Europe.

Dette er første gang HP utnevner en kvinnelig administrerende direktør i Norden.

Startet i IBM

Krohn Traaseth begynte i HP i 2009, som leder for HP Software i Norge. Hun startet sin karriere som Trainee i IBM i 1996 og har senere hatt flere lederstillinger, blant dem administrerende direktør for Simula Innovation AS og strategisk direktør i Det Norske Veritas Software.

Hun har også vært sjef for Intelligent Quality, som gikk konkurs.

De siste åtte månedene har hun ledet HP global accounts og Enterprise Services i HP Norge.

Vil ha fart på den Den digitale agenda

− Jeg ønsker å bidra til at IT, som er selve plattformen for vekst i alle andre næringer, blir utpekt som nasjonalt hovedsatsningsområde. Det norske IT-markedet vokser dobbelt så raskt som bruttonasjonalproduktet, og offentlig sektor er den viktigste driveren med 31 prosent av alle IT-innkjøpene. Rigmor Aasruds arbeid med å utforme fremtidens nasjonale strategi for innovasjon og verdiskaping med IKT – Den digitale agenda – er en av de viktigste politiske strategier i fremtiden, da den danner fundament for hele næringsutviklingen og transformasjonen i Norge, sier Krohn Traaseth.

Beste kvinnelige leder i bransjen

Krohn Traaseth har mottatt en rekke utmerkelser de senere årene, blant annet ble hun i fjor nominert til beste kvinnelige leder i bransjen av Od@-nettverket.

Krohn Traaseth var også blant Norges største ledertalenter i e24 sin kåring i 2009.

Legg igjen en kommentar