EDB ErgoGroup ble omdøpt til Evry

EDB ErgoGroup er død. Lenge leve Evry ! Konsernsjef Terje Mjøs var i storslag da han presenterte navnet på det fusjonerte selskapet lørdag kveld Telenor Arena.

Parallelt med en pressekonferanse ble selskapets nye navn presenteret på en kickoff i Telenor Arena for alle EDB ErgoGroups 7500 ansatte i hele Norden. Og på Telenor Arena blir det full fest i kveld etter at det nye konsernnavnet ble kjent. Madcom er et av bandene som skal spille på festen i kveld.

Prislappen på festen er ikke kjent, men informasjonsdirektør geir remman sier til Mobizmag.no at navnebyttet koster rundt 50 millioner kroner.

Navnebyttet er den største merkevarelanseringen i Norge i år og er startskuddet for EDB ErgoGroups satsing mot å bli Nordens ledende IT-selskap i løpet av 2015.

Les også: EDB ErgoGroup skifter bedriftsnavn lørdag kveld

Største IT-fusjonen i Norge

Etableringen av det nye navnet er en del av fusjonen mellom Norges to største IT-selskaper EDB og ErgoGroup. Sammenslåingen er den største IT-fusjonen i Norge og Norden noensinne og norgeshistoriens fjerde største selskapsfusjon uavhengig av bransje.

Gjennom fusjonen samlet selskapene seg i løpet av 2011 under det midlertidige navnet EDB ErgoGroup.

Eies av Posten Norge og Telenor

Navneskiftet er også det eneste blant Norges største selskapsfusjoner der selskapet fullstendig endrer navn. I andre store fusjoner har det nye navnet enten vært basert på en kombinasjon av de gamle eller en videreføring av et av de eksisterende navnene.

I motsetning til andre store IT-leverandører i Norge og Norden er Evry basert på et sterkt norsk eierskap med 50 år lange tradisjoner i Norge og Norden.

Evry er børsnotert på Oslo Børs i Norge med Posten Norge og Telenor som de største eierne.

Gir folk digitale banktjenester

Evry har som Norges største IT-selskap omfattende leveranser til norsk næringsliv, finanssektoren og offentlige virksomheter innen både stat, kommune og helsesektoren.

Selskapet står bak en rekke innovasjoner som har endret folks måte å bruke tjenester i samfunnet, som for eksempel banktjenester, gjennom automatiske betalingsautomater, nettbanker, mobilbanker og elektronisk signatur i nettbanken.

Har en tredel av alle IT-tjenesteleveranser

Evrys IT-tjenester brukes daglig av om lag 1 million nordmenn, og i løpet av en uke har så godt som hele Norges befolkning benyttet IT-tjenester fra gamle EDB ErgoGroup, viser anslag fra selskapet. EDB ErgoGroup har hatt totalansvaret for om lag en tredel av alle IT-tjenesteleveranser i Norge.

Det nye Evry virksomhet er basert på en 50 år lang norsk IT-historie og sammenslåinger av mer enn 70 private og offentlige norske IT-selskap og datasentraler i løpet av denne perioden.

3 kommentarer om “EDB ErgoGroup ble omdøpt til Evry

  1. Her har EEG nok glemt stavesjekken. Det heter Every, ikke Evry.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com