DAGENS APP: Ta mobilbilder i nesten 3D

I blant er det ikke nok å bare ta ett bilde av et som er foran deg. Du vil kanskje lage et panorama av det du ser, eller så ønsker du å ta bilde av omgivelsene rundt seg selv. Dette er noe Photosynth gjør ganske bra.

Photosynth er en app som er laget av Microsoft med meningen om å kunne fange og se verden i 3D. Ikke bare lar den deg ta bilde fra høyre til venstre som en drøss av andre panorama-apper der ute, men også opp og ned.

Blant annet har Microsoft tidligere slått seg sammen med National Geographic og NASA for å få noen slående fotografier fra appen, for å virkelig vise hva den kan gjøre.

Syr sammen de ulike bildene

App-en fungerer på den måten at du kommer inn i et kameravindu innad i app-en med et grønt rektangel. Avhengig av fargen vil appen automatisk ta et bilde (grønt), eller be deg om å manuelt ta et bilde ved å trykke på skjermen (gult).

Deretter trykker du på ‘Done’, også syr app-en sammen bildene for deg i løpet av kort tid. Du vil da få et panorama/3D-bilde som et ferdig bilde.

Enkelt å dele resultatet

Resultatet blir ikke nødvendigvis alltid 100 prosent, men som oftest ser det veldig bra ut hvis du lar kameraet selv gjøre jobben, og du bare flytter det rundt. Hvis du ønsker å dele verket ditt lar det seg også gjøre. Dette kan du gjøre til Facebook, Twitter  og på epost.

Microsoft har også gjort det mulig å legge det ut på Bing Maps og nettsiden for Photosynth; www.photosynth.net.

Du kan velge å legge bildet i kamerarullen på telefonen din også slik at du slipper å gå inn i appen hver gang for å se på bildene dine. Du vil riktignok ikke ha samme interaktivitet som du har i appen der du beveger synsvinkelen rundt fra der bildet ble tatt, men man får likevel et godt panoramabilde.

Last ned her

Photosynth er foreløpig kun tilgjengelig for iOS i en gratisversjon, og kan lastes ned her.

En kommentar om “DAGENS APP: Ta mobilbilder i nesten 3D

  1. Det er ironisk at Photosynt, som er et glimrende program fra Microsoft, kun finnes i mobilversjon til iOS… 🙁

Legg igjen en kommentar