Nettbasert musikkstreaming med Music Unlimited

Sonys konkurrent til Spotify og WiMP har ankommet Norge. Music Unlimited kan du selvsagt få på mobilen din.

Music Unlimited er en musikkstreaming fra Sony som har vært tilgjengelig for amerikanere siden april 2010, da under navnet Qriocity.

Det er først nå i 2012 de har valgt å ekspandere til andre land gjennom varemerket Sony Entertainment Network. Tjenesten er nå tilgjengelig i 14 land, blant annet her til lands.

Webbasert løsning

En viktig forskjell som skiller Music Unlimited fra Spotify og WiMP er at tjenesten er webbasert. Man laster ikke ned en dedikert app til datamaskinen (PC og Mac, gjelder ikke Android), men istedet er hele biblioteket på over 10 millioner sanger tilgjengelig direkte fra nettleseren din.

Den har også en nettsky som kan skanne musikkinnholdet på maskinen din, og matche med deres eget bibliotek.

Har mye spennende med på laget

Med på laget har Sony de største plateselskapene, de ledende uavhengige plateselskapene samt store utgivere fra hele verden. Musikkutvalget er derfor fyldig og oppdatert, også med norske artister. Dette ses via en grei og oversiktlig side med topplåter, albumer og artister for Norge.

Du vil kunne finne de største artistene i verden som Bob Dylan, Miles Davis, Pink Floyd, og U2, i tillegg til mindre kjente favoritter som The Black Keys, Elliot Smith, Feist, og Sigur Rós.

Mere morro enn på andre tjenester

Når det er sagt var det tilfeller der man finner flere utgivelser hos enkelte artister i andre tjenester enn Music Unlimited. Eksempler på dette er Sufjan Stevens og Radiohead, to store artister der du finner langt færre utgivelser i Sony sine biblioteker sammenlignet med Spotify som har så og si alt. Men med tanke på tusenvis av sanger legges til hver uke er det ikke umulig at dette er noe som kommer ved en senere anledning.

Noe Sony ønsker å gjøre er å skreddersy en musikkopplevelse for enhver bruker. Gjennom analyse av hva og hvor mye musikk man hører på, i tillegg til å bruke dedikerte knapper for å like/mislikke låter vil Music Unlimited lage kanaler med musikk innenfor ulike sjangre som skal passe til din smak.

For PC-brukere er det også implementert noe kalt Music Sync som vil gjøre musikk og spillelister på datamaskinen din tilgjengelig i nettskyen. Dette forutsetter riktignok at musikken i ditt bibliotek finnes i Music Unlimited. Egne kanaler basert på humør, sjanger og musikkepoker ligger også inne her.

Opprett spillelister

Slik som både Spotify og WiMP er Music Unlimited abonnomentsbasert med to ulikte typer. Standardabonnomentet koster 49 kroner per måned, og premiumabonnementet 89 kroner.

Ekstra i sistnevnte er muligheten til å opprette spillelister, en egen musikksamling, premiumkanaler og hitlister. Begge abonoment er reklamefrie.

Utenom å gå via nettleseren på maskinen din kan du få Music Unlimited på Android – og Xperia-enheter, Playstation 3, Portable og Vita, samt produkter innenfor Sony sin BRAVIA-serie.

Test det selv her

Støtte for iPhone er på vei. Dersom du ønsker å teste det selv kan du følge linkene under. Sony er også såpass greie at de gir alle muligheten til å teste Music Unlimited gratis i 30 dager.

For datamaskin

For Android


Legg igjen en kommentar