Lommeringing førte til skilsmisse

Langt over halvparten av landets 3,6 millioner mobilbrukere har lommeringt uten å vite det. Ekteskap har havarert på grunn av dette, hevder markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

– Lommeringing er svært utbredt, og jeg har selv opplevd å bli lommeringt og ikke minst ringt uten at det var meningen, bekrefter markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

Dramatisk høyt

At 6 av 10 mobilbrukere har ringt andre personer uten å vite det, er dramatisk høyt, mener han.

Tallene kommer frem i en trendundersøkelse Infact har utført for mobilselskapet Chess.

Det er første gang et mobilselskap dokumenterer utbredelsen av lommeringing.

Pass på
– Det verste med lommeringing er at mottakeren blir en usynlig tilhører og får med seg det lommeringeren snakker om sammen med andre mennesker. Jeg vet om ekteskap som har havarert på grunn av lommeringing. Det kan i utgangspunktet virke som en uskyldig og harmløs handling, men i realiteten kan lommeringing fortone seg som en uønsket direktesending med katastrofale konsekvenser, fortsetter Alvær.

Hans råd er å bruke tastelåsen på mobiltelefonen.

Vestlendinger er verst
– Det er enkelt å skåne både seg selv og omgivelsene for lommeringing,  og kvinner er flinkere enn menn, sier han.
Undersøkelsen viser at 62 prosent menn og 49 prosent kvinner har lommeringt. Hovedtyngen av ukontrollert ringing finnes i aldersgruppen inntil 40 år med  64 prosent, mens bare rundt sju prosent av de eldre begår tilsvarende tabbe med mobiltelefonen.

– Vestlendinger utmerker seg som den gruppen som mest av alle nordmenn lommeringer. 24 prosent av mobilbrukerne på Vestlandet har gjort dette. Til sammenligning har bare 13 prosent av nordlendingene ringt noen uten å vite det, sier Alvær.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com