TEST: HTC Explorer en fargerik lubben liten sak

HTC har en ny smart Android-telefon i billigklassen, HTC Explorer. Telefonen er en lubben liten fargerik sak, som egner seg som ekstramobil eller «festtelefon».

Telefonen er på 10,28 x 572 cm og 12,9 mm tykk og veier 108 gram med batteri.

Som alltid har HTC laget en telefon som ligger godt i hånden og med et gummiert skall ser og føles den som om den tåler en støyt. Skallet kan fås i flere farger (se bildet).

HTC Explorer blir markedsført som en telefon for smarttelefon utforskere. Reklamen går så langt som å kalle den «Den brukervennlige smarttelefonen». Det er en sannhet med modifikasjoner. Denne mobilen er spesifisert for privatmarket og ikke noe særlig mer. Ikke noe galt i det, men du skjønner sikkert at dette er ikke mobilen du kjøper for rå businessbruk.

Derimot kan HTC Explorer være aktuell som ekstratelefon, eller som en enkel «festtelefon», som vi gutta på prærien kaller det. Med andre ord; en telefon som er så billig at du ikke er redd for å miste den 😉

Skjermen er 3,2 tommer med 320×480 oppløsning, 600 MHz prosessor med kun et kamera på 3 megapiksler uten blits.

Telefonen er utstyrt med minimal hukommelse, 512 MB hvor opptil 90 MB er ledig til bruk, heldigvis er det plass til en mikro SD brikke på opptil 32 GB. Så innkjøp av mikro SD kort noe av det første som må gjøres.

Operativsystemet er Android 2.3.5 og HTC overbygget HTC Sense 3.5 gjør telefonen enkel å sette opp og brukervennlig som enhver HTC.

I tillegg til de forhåndsinstallerte applikasjonene er det selvfølgelig full tilgang til Android Market (Google Play).

Konklusjon

HTC Explorer er en grei liten telefon med ribba spesifikasjoner. Selv om alle funksjonene er på telefonen virker den like billig som den er. Telefonen er for svak selv for en «smarttelefon utforsker». Jeg kan ikke fri meg fra å se på Explorer som en enkel utgave av HTC Wildfire S. Når Explorer i tillegg koster ca. 1600 kroner og er ca. 100 kroner dyrere enn Wildfire S er valget enkelt selv for en ihuga HTC-fan.

Pluss 🙂

  • Sense 3.5
  • Design
  • God berøringsskjerm

Minus 🙁

  • Svak prosessor
  • Lite hukommelse
  • Dårlig kamera uten blits

Vurdering: [Rating:3/6]

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com