Satser tungt på datasenterløsninger

Geir Kalleberg har all grunn til å være glad. Etter ett års hardt og målrettet arbeid har Datametrix sikret seg status som EMC Velocity Premier Solutions Partner.

Den oppgraderte partnerstatusen er en viktig ingrediens i selskapets strategi om bli bedre som leverandører av datasenterløsninger.

Datametrix har de siste årene satset stort innenfor datasenter, og har bygget opp kompetanse innenfor alle teknologi- og spesialiseringsområder nødvendig for å være i front som datasenterleverandører.

Satte seg klart mål

For ett år siden satte selskapet seg et mål om å få partnerstatus hos EMC på lagrings- og backupløsninger. Det har de nå klart.

Statusen innebærer at et stort antall medarbeidere har vært gjennom en sertifiseringsprosess, samtidig som Datametrix har dokumentert et betydelig salgsvolum.

Vil ha mer lagring og backup
– Datametrix skal være kompetanseledende innenfor alt vi gjør. Med den tunge datasentersatsningen var det helt naturlig for oss å bygge kompetanse for å levere komplette løsninger gjennom også å satse på lagring (storage) og backup. Vi så også fordelen med å satse på EMC når Cisco, EMC, VMWare og Intel dannet VCE som leverer en kombinert pakke, kalt vBlock, sier direktør for produkt- og forretningsutvikling Geir Kalleberg i Datametrix.

Satser på nettskyen
EMC er et Fortune 500-selskap med mer enn 53 500 ansatte, og selskapet har inntatt en bra markedsposisjon innen “cloud computing” de siste årene, og deres teknologi og løsninger for lagring og backup er helt sentrale for enhver datsenterløsning.

– Datamengden øker i alle datasentere, og kravene til datatilgjengelighet øker. Gode, skalerbare og sikre lagrings- og backupløsninger blir derfor stadig viktigere i etthvert datasenter – enten det leveres fra eget datarom eller i skyen. Derfor er også partner-statusen strategisk viktig for vår markedsposisjon på datasenter. Vi er i dag en av de fem største forhandlerne til EMC i Norge og har som mål å øke våre markedsandeler fremover, sier Kalleberg.

Løftes til et nytt nivå
– Vi er svært fornøyd med at vårt langvarige samarbeid med Datametrix nå løftes til et nytt nivå. Statusen som EMC Velocity Premier Solution Partner kommer etter et år med svært gode resultater for Datametrix, og vi ser nå frem til å gjøre vårt partnersamarbeid til en ny stor suksesshistorie for EMC Norge, sier Jul Johansen, Country Manager i EMC Norge.

Vil ha mer av markedet

Datametrix har en klar strategi på veien videre med EMC, og det er å fortsette å bygge kompetanse for å ta markedsandeler og befeste posisjonen som en komplett datsenterleverandør.

– Vår styrke er at vi har høy kompetanse innenfor alle teknologiområder nødvendig for å bygge komplette datasenter, blant annet er vi det selskapet i landet med flest Cisco-sertifiseringer. Fremover skal vi fortsette sertifiseringsjobben på EMC, for å heve kompetansen og leveringsdyktigheten vår ytterligere, sier Kalleberg.

Legg igjen en kommentar