Android-annonser kan angripe enheten din

For å kunne beskytte Android-enheten din mot skadelige ting ber app-er som kjører i operativsystemet om tillatelse til å gjøre diverse ting, som tilgang til personlig informasjon, følge plassering, sende data over internett osv.

Når de får denne tillatelsen kan appene dele tilgangen den har til enheten din med annonse-biblioteker der annonsene du ser på skjermen kommer i fra.

Dette kan gjøre privat informasjon og sikkerhet sårbar, viser en ny studie fra North Carolina State University.

Analyserte tilfeldige app-er fra Google Play

Forskerne valgte å se igjennom 100,000 tilfeldige app-er fra Google Play.

Av disse fant forskerne ut at 48 139 av annonse-bibliotekene brukt av disse appene sporer brukerens GPS-plassering, 18 475 sporet identitetsnummeret til telefonen (IMEI), 4190 lot annonsørene spore brukeren via GPS, og 4047 brukte tilgangen til enhetens telefonnummer.

Fortsatt sikkerhetsrisiko

Til tross for dette opplevde ikke forskerne selv noen skummel oppførsel fra appene, men de sier at det fortsatt er en sikkerhetsrisiko.

Grunnen til dette er at hver gang du trykker på en av annonsene i en app kan det lastes det ned en kode fra internett som også blir kjørt på enheten din.

Skadelig programvare

Av de 100.000 appene inneholdt 297 av disse kode som tillot telefonen til å kjøre kode lastet ned fra internett, som åpner mulighet for at skadelig programvare kan komme på enheten din.

Det kan dermed diskuteres hvor stor sannsyneligheten er for at du laster ned noe skadelig til Android-enheten din er, men muligheten er der.

 

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com