Smaken endrer seg hos norske mobilkunder

Norske mobilkunder har endret smarttelefonsmak og salget blir igjen dominert av Apple og Samsung. Derimot spår NetCom endringer i smartmarkedet.

– Nordmenn endret ikke sine preferanser i valget av smarttelefon i årets første måned. Derimot forventer vi at smartmarkedet vil endre seg når Windows Phone kommer for fullt de neste månedene.  De nylanserte Nokia-telefonene har fått en varm velkomst i markedet og vi forventer at toppmodellen vil snike seg inn på topp-ti listen, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonsdirektør i NetCom.

Operativsystemer i konkurranse
Blant smarttelefonene som ble solgt gjennom NetComs salgskanaler i januar, er operativsystemene iOS og Android like populære, med 50 prosent markedsandel hver.

– Vi følger populariteten til de ulike operativsystemene nøye og er spente på hvordan Microsofts operativsystem Windows Phone vil spise markedsandeler. En trendundersøkelse vi gjennomførte i begynnelsen av januar, indikerer at operativsystemet blir populært. Nærmere 20 prosent av folk med smarttelefon sier de vil vurdere å kjøpe en Windows Phone i 2012, sier Vederhus.

Legg igjen en kommentar