Ber Apple jekke ned iPad-markedsføring

Apple overdriver og villeder norske forbrukere i markedsføring av ny iPad, hevder Forbrukerombudet.

Forbrukerombudet sendte i denne uken brev til Apple. Bakgrunnen er at selskapet i markedsføringen av den nye iPaden fokuserer på at du får “lynraske trådløse forbindelser”, fordi den har støtte for neste generasjon trådløs teknologi – såkalt 4G LTE.

Det Apple ikke sier like tydelig er at nettbrettet bare fungerer på 4G LTE-nettverk i USA eller Canada, poengterer Forbrukerombudet.

– Det er viktig at forbrukerne får riktige opplysninger om hovedegenskapene til nettbrettet de har tenkt til å kjøpe. Apple skal ikke gi forbrukerne inntrykk av at de med den nye iPaden får noe mer enn hva de faktisk gjør, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Kan ikke brukes på 4G i Norge
Forbrukere som kjøper den nye iPaden vil ikke kunne bruke 4G LTE-nettverket som er tilgjengelig i Norge.

De vil heller ikke kunne bruke slike nettverk ellers i Europa.

Slik den nye iPaden markedsføres i dag, gis forbrukerne et inntrykk av at de kan bruke nettbrettet på fjerde generasjon mobilnett i Norge og oppnå mye høyere hastigheter. Det er altså ikke riktig, og markedsføringen er derfor villedende.

– Vi har bedt Apple endre markedsføringen, slik at ikke forbrukerne villedes, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Les Forbrukerombudets brev til Apple her.

Følger med på ny teknologi
Nye mobiltelefoner, nettbrett og annet du kan koble til trådløs internettilgang, kommer stadig med ny teknologi. Det kan være en utfordring for mange forbrukere å vite hva de tekniske spesifikasjonene betyr i praksis. Derfor er det viktig at de som selger produktene gir riktig og god informasjon til forbrukerne.

– Vi følger nøye med på markedsføringen i denne bransjen, og vil slå ned på aktører som lover mer enn hva de kan holde, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet.

Legg igjen en kommentar