Dra til sjøs for en LTE-bredbåndsløsning!

Huawei og Tampnet skal levere verdens første offshore LTE-baserte bredbåndsløsning. Dermed får de lynrask trådløsnett ombord.

Huawei og den norske leverandøren av teletjenester i Nordsjøområdet, Tampnet, skal i gang med verdens første pilotprosjekt for offshore LTE -teknologi, eWBB (Enterprise Wireless Broadband).

Hensikten er å utvide selskapets høyhastighetsnett til å inkludere avsidesliggende installasjoner og mobile enheter i offshore-industrien.

Banebrytende opplegg

− Dette er et banebrytende prosjekt der Huawei vil kombinere dagens mest innovative trådløse bredbåndsløsninger med Tampnets solide erfaring fra olje- og gassektoren. Tampnet er den ledende teletjenesteleverandøren i Nordsjøen både på norsk og engelsk side, og er den ideelle partneren å samarbeide med innen dette området, sier Victor H. Chen, administrerende direktør i Huawei Norge.

Ikke lenger isolert

De to selskapene har sett på muligheter for en effektiv tilknytning av isolerte enheter, som for eksempel borerigger, FPSOer og forsyningsskip til Tampnets høykapasitetsnettverk.

Mange mobile rigger og fartøy i supplyindustrien er engasjert av oljeselskapene til å utføre operasjoner i nærheten av oljeplattformer, som for eksempel boring- og subsea-operasjoner.

En stor del av disse kommuniserer mot land via satellitt, noe som innebærer lave båndbredder og forsinkelser i nettet.

En milepæl

−Det er en milepæl for oss å involvere en av de mest innovative leverandørene innen telekommunikasjonsindustrien i vår virksomhet. Samarbeidet med markedslederen Huawei er veldig spennende. Vi verdsetter deres vilje til og ønske om å levere denne teknologien i et område der miljøforholdene er ekstreme, sier Per Helge Svensson, administrerende direktør i Tampnet.

Tampnet leverer teletjenester ved hjelp av høyhastighets-sjøfiberkabel og radiolinjenettverk via en infrastruktur som dekker både norsk og britisk side av Nordsjøen. Selskapet tar sikte på å utvide sin virksomhet og dekning, såkalt «last mile communication», ved bruk av trådløs bredbåndsteknologi – LTE (Long Term Evolution).

Generer inntekter

−Vi ønsker å tilby kommunikasjonstjenester med høy hastighet og lav forsinkelse til installasjoner som i dag ikke kan nås via det eksisterende nettet. Dette vil øke våre muligheter til å levere bedre tjenester til våre kunder og generere inntekter på vår subsea-infrastruktur, sier Per Helge Svensson.

Skal fungere i ekstremt miljø

Huaweis eWBB-løsning er basert på den nyeste LTE-teknologien, og vil designes for å kunne håndtere det ekstreme miljøet offshore.

LTE-prosjektet til Huawei og Tampnet vil integrere et kjernenett (Evolved Packet Core) med det eksisterende nettverket til Tampnet.

Etter en testfase er planen å installere flere basestasjoner som skal være kommersielt tilgjengelig for offshoreindustrien i Nordsjøen.

Foto: Øyvind Hagen / Statoil

Legg igjen en kommentar