TEST: Ergonomisk mus for folk i farta

Ergonomiske mus pleier å være store beist, lite vennlige for mobile konsulenter som har hele kontoret sitt i en sekk. Denne er litt annerledes.

Musen er utviklet av svenske Penclic. De har utviklet et konsept som går ut på at musen ser ut som en penn. Det gir en veldig naturlig håndbevegelse når du bruker den. Vi har funnet at den er veldig god å bruke til Photoshop og lignende bildebehandling.

Mange knapper
Den har ganske mange knapper, men de fleste finner vi kronglete å bruke. Venstre og høyreklikk er veldig greit å bruke, men de tre ekstra knappene er litt kronglete å klikke på. Scrollehjulet føler vi heller ikke er optimalt plassert.

Det følger ikke med noen programvare for å stille inn hva knappene skal brukes til, men på Windows blir de automatisk tildelt funksjonene «midtknapp», fremover og bakover i nettleseren.

På Mac OS X kan du selv stille inn hva knappene brukes til.

Kommer i to varianter
Musa kommer i trådløs variant og med ledning. Vi har testet den trådløse. Den får strøm via ett AAA batteri, det som følger med er oppladbart og det følger også med en ladekabel.

Det følger også med en liten pose som du kan putte musen, ladekabelen og USB-radio-modulen i.

Konklusjon
Musen er presis og god å holde i, men vi skulle ønsket oss at musen var litt tyngre og at «pennen» ble stående oppreist når du slipper den. Undertegnede fikk også vondt i tommel-leddet etter en ukes bruk, så vi er litt usikre på hvor ergonomisk musen egentlig er.

Den trådløse varianten (R2) får du kjøpt for rundt 600 kroner, mens ledningvarianten (D2) får du får litt over 400 kroner.

Pluss 🙂
– Veldig presis mus
– Oppladbart batteri
– God å holde i

Minus 🙁
– Litt kronglete knappeplasseringer
– Ingen holder til USB-radio i musen
– Litt ustødig, den faller stadig

Vurdering: [Rating:3/6]

NB! Noen som tar Sci-Fi referansen i modellnavnene til Penclic? Skriv i kommentarfeltet!

En kommentar om “TEST: Ergonomisk mus for folk i farta

Legg igjen en kommentar