TEST: Businesstelefonen Sony Xperia S

Sony har kjøpt ut Ericsson og fortsetter nå Xperia serien under egen logo. Vi testet det nye flaggskipet, modellen Xperia S.

Sony Xperia S har arvet visse design-elementer fra Sony-Ericsson æraen, men er likevel destinktivt forskjellig i uttrykk. Dette er helt tydelig ett Sony produkt.

Telefonen har en 4,3 tommers LCD skjerm på imponerende 720 x 1280 piksler. Resten av telefonen er i matt svart plast med en markant knappe-rad som er helt gjennomsiktig.

Denne knapperaden forvirrer oss litt. Knappene er ikke fysiske, og du må treffe over den gjennomsiktige raden. Vi finner rett og slett hjem-, tilbake- og meny-knappene litt vanskelige å treffe.

Kamera har imponerende 12mpx oppløsning, solid programvare og en dedikert kameraknapp. Du finner også en HDMI utgang, så dette er uten tvil en god multimedia-telefon.

Bakdekslet kan taes av, men batteriet er ikke utskiftbart og det er ingen minnekortleser, kun Micro-SIM leser. Hvorfor kunne Sony ikke bare laget en port for Micro-SIM kortet og dermed hatt et helstøpt chassi?

Grensesnittet som ligger over Android 2.3.6 er praktisk talt som uendret fra det vi fant på de siste Xperia-modellene, utenom at PolarOffice er byttet ut med MobiSystems OfficeSuite for dokumenthåndtering. Ifølge Sony er en Android 4.0 oppgradering rett rundt hjørnet.

Konklusjon
Sony har her vist at de kan stå på egne ben uten Ericsson. Xperia S har størrelsen og kraften man forventer fra en high-end business-telefon, men har litt billige materialvalg i forhold til prisen som ligger rett under 4000 kroner.

Pluss 🙂

  • Rask prosessor og mye minne
  • Imponerende kamera
  • Kraftig batterikapasitet

Minus 🙁

  • Berørings-knappene er litt kronglete
  • Bakdekslet virker litt billig og unødig
  • Strømknappen er på «feil side»

Vurdering: [Rating:5/6]

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com